2019-12-17Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete
Helyszín: Civil Ház (Gödöllő, Szabadság út 23., 2100)
Időpont: 2019, november.04, 11, 18, 25.

Téma: meditációs tanfolyam

Előadó: Kiss Konrád Srí Chinmoj spirituális mester tanítványa

Nagy öröm érte a Gunagriha „Út a Boldogsághoz” előadásán résztvevőket. Lehetőséget kaptak arra, hogy a mester filozófiáján és gyakorlati módszerein alapuló tanításokat hallgathassanak, és olyan gyakorlati tudásra tegyenek szert, amelyet otthonukban is gyakoroltatnak.
A jelentkezők nagy száma miatt 2 csoportot is indítottunk.

Első alkalommal megtudhattuk, az életünk megváltoztatásához nem elég a külső körülményeket megváltoztatni, hisz mindenkiben ég egy belső éhség (spirituális). Keressük az életünk értelmét.
Hallhatunk azokról a körülményekről, ami megteremtése segít bennünket a meditáció során. (jó zene, fénykép a mesterről,…)
Megismertük és gyakoroltuk OM mantrát (mely tisztítja a tudatunkat, kiegyensúlyoz, lecsendesíti, megnyugtatja az idegrendszert.)
Hallhatunk aforizmákat: A szív bölcsességei „Mindig nagylelkű szívedből / szólj és cselekedj!”

Második alkalmat a már megismert énekkel, mosolymeditációval (érzem, hogy a mester mosolya és az én mosolyom egy és ugyan az), OM mantrával kezdtük.
Megismertük a meditáció hatására kiterjedés, tágasság jön létre, míg koncentráció alatt a figyelem egy adott pontra, tárgyra, ami lehet pl. gyertyafényre, virágra irányítjuk.
Különleges érzés volt koncentrálni egy belső virágra. Ráközelíteni végül a bimbóra, ami benne van a szívünkben.
Sri Chinmoi vágyáról, tanításai céljáról, mikéntjéről.

Harmadik alkalom: a gondolatok megtisztítása, az érzelmek tisztasága köré épült. Figyeljünk az egyszerűségre, tisztaságra, törekedjünk a biztonság. Nagyon fontos, amit teszel, azt „hogyan teszed”.

Negyedik alkalmat is vezetett meditációval kezdtük, majd megtudtuk, menyi az optimális idő, ami segít elmélyülni bennünket. Lehetőség szerint naponta kétszer: reggel és este mindenképpen: így kaphatunk belsőerőt, belsőbékét egész napra. Hallhatunk szeretettről, odaadásról, önátadásról.
A nap zárása előtt értesültünk arról, meditációs estéinknek többek kérésére lesz folytatása havi egy alkalommal itt Gödöllőn is.
Végezetül magával ragadó, megható meditatív zenét zenei élményben volt részünk. Konrád és barátja Hammer Andris énekelt nekünk, amit csellóval és indiai harmóniummal kísértek.

„Amit a szívemben érzek, az van az arcomon is. Érzem a mosoly egyre növekszik szívemben”.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ne gyújts rá! – Füstmentes Világnap Debrecenben, a Fórumban

A Füstmentes Világnapon 2015. november 19-én a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete, a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesülete, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete és az Ökomenikus Segélyszervezet egészségdélutánt szervezett a Fórumban. Évek óta arra kérik a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvan – januári programajánló

        A Segítő Szolgálat programja: Stresszoldó foglalkozás  1/1 – Autogén trénig Időpont: január 18. hétfő Vezeti: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u.16. Megbeszélés 1. – Heves megyei Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta Mátrafüreden a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója A Nemzeti Rákellenes Napi (04.10.) mozgásunkat úgy terveztük, hogy összekötjük a Mátrafüredi Részönkormányzat által meghirdetett erdőtakarítással. Az időjárás azonban közbeszólt és az erdőtakarítást elnapolták egy későbbi időpontra. Mi (7 bátor ember) Olvass tovább...