2019-10-31

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete 2019. október 28-án tartotta “Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta” című rendezvényét.

Óraátállítás után, ősziesre fordult időben érkeztek a résztvevők immár harmadik alkalommal a Régi Városháza impozáns Nagy Termébe.

Dr. Marosi Rácz Julianna (Polgármesteri Hivatal főosztályvezetője) nyitotta meg a szimpóziumot.

A szimpóziumon meghívott orvosok (Dr. Szántóné Dr. Gonda Andrea adjunktus, Dr. Sebő Éva főorvos, Dr. Dinya Tamás egyetemi tanársegéd, Magyari Judit klinikai szakpszichológus) az emlőrák és egyéb daganatos betegségek korai felismerésére és az összefogás fontosságára hívták fel a figyelmet. Nagyon hasznos információkkal, jó tanácsokkal látták el az érdeklődőket. Két gyógyult beteg (Sztancs Jánosné és Nagyné Kiss Edit) is felszólalt, reményt sugallva, bizonyítva, hogy meg lehet gyógyulni az emlőrákból.

Ezt követően Dr. Posta Niké és Dr. Nagy Dániel adott elő részleteket operettekből és musicalből. Nagy tetszést aratott műsoruk, hatalmas tapsot kaptak.

Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke zárszavában szólt a mellrák elleni mozgalom indításáról, a szeptember 28-i Országos Motoros Túráról, (amelyen alapszervezetünket is 4 motoros képviselte) az alapszervezetek hasonló rendezvényeiről, ahol e küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet.

A mellrák elleni világmozgalom jelképe a rózsaszín szalag. A szimpóziumon részt vevők rózsaszín lufik helyett ebben az évben a környezettudatosság jegyében rózsaszínű szalagos zászlókkal a kezükben sétáltak a Nagytemplomhoz. Előttük két óvodás gyerek vitte az alapszervezet logóját.

Köszönet a rendezvény sikerében közreműködő orvosoknak, az alapszervezet vezetőségi tagjainak, önkénteseinek, Dr. Posta Niké és Dr. Nagy Dániel énekeseknek, akik “civilben” orvosok, valamint támogatónknak, a DMVJ Polgármesteri Hivatalnak.

A Debrecen Televízió az Esti Napszemlében adott tudósítást.

https://www.dehir.hu/dtv/napszemle-2019-10-28

Cikk jelent meg a DEHIR-en, a HAON-on és a Hajdú-Bihari Naplóban is.

https://.dehir.hu-koran-felismert-emlorak-gyogyithato

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösiek feltöltődése Bakonyszücsön

A Katolikus Lelki Rehabilitációs Otthonban Bakonyszücsön a MRL Gyöngyösi Alapszervezetéből huszonheten vettünk részt egy egyhetes pihenésen, március 13-20-ig. Nagy örömmel megyünk minden évben, hiszen sok ligatársunk már visszajáró vendég. Az otthon vezetője, Zsóka most is Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak a Salgótarjánban rendezett rózsaszín sétán

A Hatvani Alapszervezet tagsága meghívást kapott a Salgótarjáni Alapszervezet elnökétől, Kreicsi Máriától, a szeptember 29 -én tartott Mellrák elleni küzdelem hónapja tiszteletére rendezett Figyelemfelhívó rendezvényükre, majd az azt követő sétájukra. Nagyon jó volt látni, hogy Olvass tovább...