MRL Gödöllői Alapszervezet „Add tovább a mosolyodat” közössége

Helyszín: Gödöllő és a Nagyvilág
Időpont: 2020.március 12-május 08.
Téma: Hová tűnt?

Előadó: Vajek Andrea és még nagyon sok Vendégünk

Lassan két hónapja lesz, hogy egyik napról a másikra bekövetkezett amiről előtte azt gondoltuk, hogy „csak másokkal, innen nagyon mesze történik”.
Egyik nap még együtt ünnepeltünk, aztán csak ültünk otthon a saját szobánkban és keresgéltük a többiek telefonszámát, elérhetőségét a neten. „Hová tűnt?”, hová is írhattam fel a hivatalos és a közösségi csatornákon használt nevét, ki által tudom őt megtalálni. Eddig elég volt, ha haza felé jövet becsöngettem és máris dumcsizhattunk egy üdítő mellett.

Szerdánként pedig összegyűlve a gödöllői könyvtárban működő „Mi újság V.An?” irodalmi kávézóban
folytattunk kreatív megbeszélést, hallhatunk a Vendégeinktől bennünket foglalkoztató sok-sok fontos és érdekes kérdésről előadást vagy csak úgy beszélgettünk a világ dolgairól.

A karantén miatt már 57 napja (1368 órája) itthon vagyunk. A kezdeti megrökönyödést követően döntenünk kellett, mit is kezdünk az előttünk álló idővel?

Noha közösségünk átlagéletkora az éltesekhez közelit, mégis bátran (vagy mégse olyan bátran!) vállaltuk az
online világ kihívását és elindítottuk az PRESSZÓ SZERDA ONLINE -t.

Első hetekben napközben is többször felhívtuk egymást hogyan is lehet összhangba hozni a számítógépeket, a laptopokat és a telefonokat. Hol is van a link, hogyan tudunk belépni, no és persze kilépni. Hova kell írni az üzenetet? A mai napig csiszolgatunk a technikánkon és meglepődve kérdezzük: „hová tűnt” a hang vagy a kép, és ugyan hová lett az üzenet, melyet az előbb már sikerült megírnom és elküldenem.

Mára már az online szerdáink „menetrendszerűen” indulnak 17 órától. Meghívottak közt nagy tudású, kiemelkedő emberek vannak az orvoslás, a kultúra, a vállalkozások és a közösségi élet szereplői közül. Laknak akár Magyarországon vagy a világ egy messzibb táján. Köszönet és hála nekik, hisz tudjuk, hogy Ő nekik az igazi kihívást ez jelenti, hogy 5-10 perc alatt beszéljenek egy-egy olyan dologról, amiről amúgy napokat tudnának mesélni. (és ha közben elment a hang v a kép, egy ismétlésre újra eljönnek hozzánk) Az estéket mindig mesével zárjuk.

Az idő haladt ( már az év 19-ik hetében járunk)és mint igazi kreatív magyarhoz illik mindig kicsit fejlesztünk a program meneten.
1: Először bevezettük a mesemondónk segítségével, hogy csütörtökönként 11 órakor mesét hallgathatnak a gyermekek és mi is örök-gyerekek.


2: Szerdánként szenior táncot tanulhatunk 16,40-től.

3: MRL ajánlására mi is becsatlakoztunk az „Örökmozgó” programba (Földről érjük el Napot!- mára már együttes erővel elhagytuk a Holdat!) szerda: 16,30-tol.


4: Test-lélek- szellem egységének fontossága érdekében immár a 3-ik szombaton 18 órától Qvíz játékot hirdetünk mindenkinek aki részt kíván venni ebbe a játékba. 18 órától.


5: Elindítottuk a Dr. Doktor „rendelést” szerda 16,50-től.

Már csak egy feladatom maradt mostanra. A 2020-as évi tervezetünkből kitörölni az ez időszakra nagy szeretettel készített programokat (megyek, iszom egy kávét) és utána jöhet a”del” gomb. Itt ülők és figyelem, hogy minden „hová tűnt”
Most jó lenne ha itt lennétek, hogy megöleljük egymást és egymásra nézve mondhatnánk, Te is:
„Add tovább a mosolyodat”

https://www.facebook.com/groups/583899778639428/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Méhnyakrákról előadás, gyöngyfűzés Siófokon

A méhnyakrák hete minden év januárjának utolsó hete. Ennek értelmében az idén  két középiskola ezzel kapcsolatos rendezvényébe kapcsolódtunk be. 2017. jan. 18-án  a Baross Gábor Szakközépiskolában, majd jan. 25-én   a Perczel Mór Gimnáziumban szerveztek az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Borsodnádasdi program – limfödéma, kineziológiai tapasz, nevek jelentése, eredete

Az első őszi előadásunkat 2017. szeptember 18-án tartottuk. A program első felében Horváth Ágnes gyógytornász megemlékezett a Limfóma Világnapjáról, a limfödéma masszázskezelését ismertette, valamint beszámolt a kineziológiai tapasz alkalmazási területeiről.                                             „ A program másik felében Vozár Gyuláné Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra Gyöngyössolymos környékén

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Ezen a december 7-i szerdán igen kevesen (öten) indultunk el Gyöngyössolymosra, hogy teljesítsük kitűzött célunkat. Sokan megijedtek az előző napok esőzésétől. A kicsit hűvös és ködös reggel után csodálatos, verőfényes napsütésben Olvass tovább...