Majdnem 200-an gyűltek össze szeptember 28-án a motoros felvonulás résztvevői. 164 fő regisztrált, de utánuk is nagyon sokan érkeztek még a kezdésre.

A motorosok az egész országból jöttek, a regisztrációs ívek szerint: Albertirsáról, Biatorbágyról, Budaörsről, Budapestről, Bükkszékről, Csévharasztról, Csobánkáról, Debrecenből, Ecsegről, Ecsédről, Egerből, Érdről, Felcsútról, Füzesabonyból, Gödről, Gyálról, Gyömrőről, Halásztelekről, Hatvanból, Jászberényből, Jásztelekről, Kartalról, Kistarcsáról, Lábodból, Mezőkövesdről, Mihálygergéről, Miskolcról, Mogyoródról, Nagyatádról, Pásztóról, Petőfibányáról, Pilisről, Pomázról, Salgótarjánból, Sárospatakról, Sárszentágotáról, Soponyáról, Tahitótfaluból, Vácról, Vecsésről, Verőcéről, Visegrádról.

Rozványi Balázs, a Liga elnöke köszöntötte a motorosokat, pink pólót adott át a főigazgató helyettes úrnak és a motoros sofőröknek, átvette a szalagüzeneteket a motorosoktól és ezután elindította a felvonulást.

Az Országos Onkológiai Intézet 3-as épületében dr. Takácsi-Nagy Zoltán főigazgató helyettes szólt a motorosokhoz. Elmondta, hogy az intézetnek nemcsak a gyógyítás, hanem a szűrés és megelőzés is a feladata, ezért minden ezzel kapcsolatos megmozdulást támogatnak. Magyarországon a mellrák a leggyakoribb rák a nők körében, a behívottak részvétele a szűréseken 50 % alatti, ezeknek a javításáért is fontos ez a figyelemfelhívás.

Rendőri biztosítással haladt végig a menet az Országos Onkológiai Intézettől az Alkotmány utcáig (útvonal: Kék golyó u. – Nagyenyed u. – Alkotás út – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Oktogon – Nagykörút – Alkotmány u.). A motorosok fegyelmezetten, két sorban vonultak.

Köszönet a motorosoknak, hogy eljöttek, és azt az üzenetet, hogy az időben felfedezett mellrák jól gyógyítható, elviszik saját településükre és ott is felhívják a figyelmet a szűrés fontosságára.

Köszönet az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának, prof. dr. Polgár Csabának, hogy elvállalta a fővédnökséget és engedélyezte, hogy az intézet területén gyülekezhettünk, dr. Takácsi-Nagy Zoltán főigazgató helyettes úrnak, hogy köszöntötte a motorosokat, dr. Hegedűs Györgynek, a Polgárőrség budapesti elnökének, hogy csapatával biztosította a menetet.

Külön köszönet a rendőröknek, akik az autós felvezetéssel és profi motoros biztosítással segítették zökkenőmentes célbajutásunkat.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat – szolidarítás az emlőrák ellen küzdelemmel

A women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat is szolidaritást vállalt az emlőrák elleni küzdelemmel. Az október 14-i szolidaritási akciójuk idején 220 rózsaszín szalagot osztottak szét a munkatársak között.     

Alapszervezetek

Fordíts az életeden!

Az Uránia moziban 2015. október 04-én a mellrák elleni küzdelem jegyében három szervezet: Az összefogás az egészségért a mellrák ellen, A RÁK ELLEN AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! társadalmi alapítvány és a Marcia Presky Egészségmegőrző Program Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó a nagyatádi Rózsaszín Szalagos rendezvényre

Tisztelettel meghívjuk Önt és családját 2017. október 19-én (csütörtökön) Rózsaszín Szalagos  rendezvényünkre. Gyülekező a parkban a zenepavilonnál 15.30-tól, séta 16.00 órától. 17:00 órától a SZC Nagyatádi Szakképző Iskola aulájában folytatódik a program: Üdvözlés – Szerecz Olvass tovább...