Az Egri Alapszervezet május 14-i rendezvényén két előadó előadását, tanácsait hallgathatták meg a jelenlevők és  kóstolhatták meg a szervezetre egészséges kenyereket, krémeket.

  • Hasillóné Fülöp Edit dietetikus, beszélt legújabb felnőtteknek szóló táplálkozási ajánlásról,valamint a gyümölcsök, zöldségfélék, gabonafélék, zsiradékok, víz, a különféle vitaminok ( A, B12, D, K, C, Ca) az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról
  • Mészáros Éva egészségfejlesztő, az egészséges ételek készítéséhez különféle ötletekkel és tippekkel látta el a résztvevőket.

A rendezvényen kóstolásra és bemutatásra került a Rádi pékség tönköly, kukoricás, répás és rozsos kenyere, az általunk készített padlizsán, cukkini, lencse és túró krémek, valamint zöldségfélék.

A Pékségnek köszönjük a támogatást, az előadóknak pedig a hasznos előadásokat, tanácsokat.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Sport és Egészségnap a Szentpáliban

A Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskolában reggel együtt futottak az intézmény diákjai, napközben több sportágban vetélkedtek. Osztályfőnöki órákon az egészséges életmódról, az oltások fontosságáról, a megelőzésről folytak beszélgetések.

Alapszervezetek

“Mellrák után is van élet – Együtt könnyebb”- beszélgetések a Magyarok Vására rendezvényen Egerben

Május 8.-án a  Magyarok Vására egri rendezvényére meghívást kapott az Egri Alapszervezet egy kerekasztal  beszélgetésre, amelyen szó volt a mellrákról, kezeléséről és az önvizsgálat fontosságáról.  Beszélgető partnerek voltak: az Egri Alapszervezet képviseletében Bak Imréné és Olvass tovább...

Előadás

Egészségnevelő program középiskolásoknak

A Magyar Rákellenes Liga és az Országos Onkológiai Intézet Onkodermatológiai osztálya közös egészségnevelő programot indított középiskolások számára. Az alkalmat október 24-én tartották meg. A prevenciós előadások a napsugárzás hatásaira, bőrünk védelmére, a bőrdaganatokra és azok Olvass tovább...