A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos kirándulást szervezett az 1655. óta hagyományosan szeptember elején tartandó „vásárok vásárának” megtekintésére szeptember 10-én.

Először Besztercebánya Főterének gótikus, barokk és reneszánsz építészeti remekeit fedeztük fel, majd a Várnegyedbe tettünk sétát és megcsodáltuk a gótikus Szűz Mária menybemenetele templomot, ahol zenés istentiszteletnek is tanúi lehettünk.

A vásári forgatagban 350 népi mesterséget űző iparossal találkozhattunk, és részesei lehettük folklór programoknak és egyéb kísérőrendezvényeknek is. Még a Nógrád Táncegyüttes egy órás fergeteges műsorát is láthattuk a Fő tér színpadán. Megkóstolhattuk a különböző, finomabbnál finomabb tájjellegű ételeket, italokat, édességeket, vásárolhattunk a mézeskalácsosok, keramikusok, fafaragók, csipkeverők, rézmetszők portékáiból.

A sok szép látnivalótól és a nyári melegtől kellemesen elfáradva, sok közös élménnyel gazdagodva indultunk haza.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészséges táplálkozásra nevelés

A Kerekharaszti Alapszervezet beszámolója Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra. hiszen már kora gyermekkorban is fontos az egészség tudatos táplálkozás. Alapszervezetünk az idén is sok-sok gyümölccsel próbál hozzájárulni a gyermekek egészségének megőrzéséhez ebben a Olvass tovább...

Alapszervezetek

A pszichés stabilitás fontossága

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022. szeptember 20-án tartotta őszi első Stresszoldó Klubját a József Attila Művelődési Központ Klubtermében. A felkért előadó Dudás Erika pszichológus, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke vetítettképes előadást Olvass tovább...