Minden évben megrendezi a Medvesalji Majálist a Medvesalja Ifjúsági Csoport, amelyre idén május 4-én került sor Újbástban, a Rimaszombati járásban, Cered községtől 10 kilométerre a szlovák oldalon. Ezúttal arra gondoltak a szervezők, hogy a főzőverseny és a kulturális programok mellett kialakítanak egy egészség sátrat is, ahol a hangsúly a felvilágosító beszélgetések kapcsán a daganatos betegségek megelőzési lehetőségein van.

Vincze Gábor, a szervezet vezetőjének meghívására a MRL Salgótarjáni Alapszervezete önkéntesei is jelen voltak az eseményen.

A kedvezőtlen, szinte télies időjárás ellenére sokan felkeresték standunkat, egészségtotót töltöttek ki, szóbeli és írásos információt kaptak a daganatos betegségek kockázatairól, azok primer és szekunder prevenciós lehetőségeiről, az önvizsgálatok fontosságáról, a mammográfiáról.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Miskolcon

2020-02-06 Rákellenes Világnapot tartott 2020. február 5-én a Miskolci Segítő Szolgálat. 60 fő vett részt az előadásokon, melyeknek a kórház orvosszállójának nagyterme adott otthont. A résztvevők a következő előadásokat hallgatták meg: Dr. Oross Endre osztályvezető Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egy nap a nőkért Salgótarjánban – összefoglaló film

Ének, kerekasztal, legszebb fotók az egészséges nőkről, rózsaszín séta, örömtánc, festés a kórházban és 5 km-es gyalogtúra. Nézd velünk!

Alapszervezetek

Egészségért Klub záró rendezvény

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Egészségért” Klubja záró rendezvényét 2021. augusztus 6-án tartotta a Salgótarjáni Gyermektáborban. A „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével” című projekt keretében tizenhárom alkalommal volt  klubelőadás, a pandémia miatt többnyire online Olvass tovább...