A Sárszentágotai Alapszervezet 2019. április 12-én tartotta Nemzeti Rákellenes Napi programját. Megemlékeztek Dr. Dollinder Gyuláról, akinek nevéhez fűződik az Országos Rák Bizottság megalakítása 1902-ben, a dohányzás és rák összefüggésének hangsúlyozása, illetve a rák-regiszter, azaz a magyarországi rák-megbetegedések tudományos szempontból történő orvosi feldolgozásának elindítása.

Dr. Jarabin János előadásának fő témája a megelőzés, a szűréseken való részvétel, mint rákbetegség megelőzésének egyik fontos pillére volt. Előadásában a szűrések terén elért több évtizedes háziorvosi tapasztalatait is megosztotta a hallgatósággal.

Siák Gáborné a test és lélek egyensúlyának összefüggései ismertetését követően Reményik Sándor: Pilátus című versét szavalta el.

Áprilisban szívpárnák tömőanyagát készítette elő a tagság, melyeket majd a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórházban emlőműtéten átesett hölgyek fognak megkapni.

A Sárbogárdon megrendezett II. RunBogárd Családi Futóversenyen a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya egészségfejlesztőivel közösen vettünk részt a méhnyakrák megelőzését népszerűsítő gyöngyfűzésen, és mutattuk be a Magyar Rákellenes Liga tevékenységét.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A jóga pozitív hatásai a testre és az elmére

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete szeptember 12-én, kedden tartotta szokásos havi összejövetelét. A nagy meleg ellenére is elég sokan eljöttek és kíváncsiak voltak a jógával kapcsolatos programra. Dr. Dósáné dr. Fekete Márta megyei tisztiorvos, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Betegakadémia Miskolcon – fókuszban az urológiai betegségek

A Miskolci Segítő Szolgálat és a B.A.Z. Vármegyei Központi Kórház szervezésében 2023.11.29-én a Betegakadémián az urológiai daganatokról hallottak előadást a páciensek dr. Wijesinghe Ivor klinikai főorvos úrtól. Az előadás célja az volt, hogy a páciensek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó a szűrővizsgálatok fontosságáról szóló előadásra

MEGHÍVÓ A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete ezúton meghív minden érdeklődőt a Szűrővizsgálatok fontossága a betegségek megelőzésében (kiemelten a méhnyakrák megelőzésében) című ismertető előadás meghallgatására. Helyszín: CIC. Civil Információs Centrum 7100 Szekszárd, Béla kir.tér 6. Olvass tovább...