„Ha rákról van szó, az emberek a hepiendet szeretik hallani, nem az unalmas részleteket.” /Colleen Oakley/

Hogy minél Többünknek legyen hepiend , sokszor kell beszélnünk az „unalmas” részletekről is.

Ezért rendezte Tabon is a Mellrák Elleni Figyelemfelkeltő Sétát a Magyar Rákellenes Liga Tabi Alapszervezete egy verőfényes, „rozsdásosdó” őszi délután, 2018.10.13-án.

Azok az oly sok helyen elhangzó fontos dolgok, mint önvizsgálat, saját felelősség, szűrővizsgálat, korai felismerés , stb. ,az elmúlt 4 évben 8%-os emelkedést hozott a szervezett mammográfiás szűrővizsgálatokon való részvételben, 2018-ban 28,8% volt Tabon.

Hát van még mit tenni.

Ezért összegyűltünk, beszélgettünk, sétáltunk és szakmai előadásokat hallgattunk, ami nagyon közvetlen, magas színvonalú, interaktív volt.

Dr. Vass László FIAC PhD egyetemi docens, patológus, cytopatológus szakorvos (MD Mikroszkópos Diagnosztikai kft. Pest Megyei Flór Ferenc Kórház)

és

Zaleczky Elza egészségfejlesztő mentálhigiénikus (Zala Megyei Szent Rafael Kórház)

Ezúton is ismét köszönöm , hogy elfogadták a meghívást. Szerintem mindenki képletesen zsebrevágott és hazavitt valamit abból az üzenetből, amit átadni szándékoztak Nekünk.

Ja, és ( ahogy Vass Tanár Úr mondta ) mindenki mondja el még másik 3 embernek.

Köszönet a betegtársaknak, hogy jelenlétükkel, problémáik, félelmeik megosztásával és gyógyulásukkal motiválnak másokat.

Az üzenet Neked szól , Te ,aki azt hiszed Veled „ilyen„ nem történhet, csak Bárki mással.

Meg kell,hogy cáfoljalak!

Szóval figyelj már magadra , ne keress buta kifogásokat, menjél szűrésre! És ha van kedved csatlakozz az alapszervezethez, segíts, hogy jövőre még többen tudjuk másik 3 embernek elmondani, hogy ne félj a mellráktól.

Köszönet minden résztvevőnek és segítőnek.

Nyiriné Matyék Beatrix
Tabi Alapszervezet vezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Fiatalokkal az egészségért” – játékos vetélkedő szellemnek és testnek

Az idén november 17-én immár hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen a „Fiatalokkal az egészségért” elnevezésű vetélkedőjét, melynek célja a középiskolások figyelmének felhívása az egészséges Olvass tovább...

Alapszervezetek

PSA szűrés Egerben

Ingyenes PSA szűrést szervez az Egri Alapszervezet 2017. november 10-én, pénteken 10-15 óra között a Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet 1. emeletén. Ha november, akkor Movember!

Alapszervezetek

Baráti játékos sportvetélkedő a hatvani iskolásoknak

„Ez vagyok,és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve! A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata és a Szent István Általános Iskola  „Baráti Játékos Sportvetélkedőt” hirdetett a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak. Olvass tovább...