A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagjai 2018. július 28-án Ópusztaszerre kirándultak.

A Dél-Alföld legnépszerűbb és legismertebb kirándulóhelye a magyar honfoglalás emlékére létesített Nemzeti Történeti Emlékpark. A park legfontosabb látnivalója a felejthetetlen élményt nyújtó, monumentális Feszty-körkép. A hatalmas területen fekvő park több látványosságot is kínál, a modern, kerek látogatóközpontban, a Rotundában a Feszty-körkép mellett több interaktív kiállítást is találunk. A millenniumi Árpád-emlékmű mellett magasodnak az érdekes alakú Csete-jurták, távolabb pedig a Skanzen épületeibe tehetünk látogatást.  

Feszty-körképről:
A Vereckei átkelést megörökítő monumentális, 120 méter hosszú körképet Feszty Árpád több festőtársával együtt készítette 1893-94-ben.

Ópusztaszer megtekintését követően ellátogattunk Kecskemétre. Pont mikor a Városháza elé értünk, akkor szólalt meg a harangjáték, szinte úgy éreztük, mintha minket üdvözöltek volna.

Kicsit szemerkélő esőben átsétáltunk a Cifrapalotához,ami ma a Kecskeméti Képtárnak ad helyet. Az épület legfőbb jellemzői: a homlokzati falsík színes majolika díszítése, melynél a népművészeti motívumkincs dominál. A mázas homlokzatdíszeket és a tetőcserepeket itt is – mint a Városházánál is – a Zsolnay porcelángyár készítette.

Tartalmas,élményekben gazdag napot töltöttünk ma az Alföldön.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Horváth Richárd polgármester úrnak és a tisztelt Képviselő Testületnek, hogy lehetővé tették nekünk ezt a csodás kirándulást!

47 fő vett részt a kiránduláson.

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szlovákiai Nárciszok Napján a Miskolci Alapszervezet

A Homonnai Podvihorlatska paleta és a SKO onkológiai páciensek klubjától meghívást kaptunk a 2019.április 11-én Homonnán immár 16. éve megrendezésre kerülő ” Nárciszok napja” rendezvényre, amellyel a rák elleni harcra hívják fel a figyelmet. Ezen Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2020. szeptemberi programja

Mit tegyünk és mit ne a háztartási baleset elkerüléséért: Interaktív előadás a közlekedésbiztonságról nem  csak  időseknek Időpont: 2020. szeptember 3. csütörtök 14 óra Vezeti: Báki Istvánné Vezető asszisztens,az ország első női gipszmestere Helyszín: Hatvani Segítő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mért fontosak a szűrővizsgálatok és mit jelent a Movember Mozgalom?

november 17-én került sor a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete soron következő rendezvényére. Először rövid szóbeli tájékoztatást kaptak a jelenlévők a szűrések jelentőségéről, formáiról, a korai felismerés döntő fontosságáról. A szűrővizsgálatok elsődleges célja, hogy előmozdítsa Olvass tovább...