Időpont:  2018. április 5. csütörtök 14 óra
ElőadóSándorné Buda Ildikó dietetikus, Hatvani Kórház
Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u.16.  Nővérszálló 1. em.

A magas vérnyomásban szenvedő betegek diétájának általános jellemzője az energia- és konyhasóban szegény étrend, mivel mind a testtömeg-csökkentésnek, mind a konyhasószegény táplálkozásnak vérnyomáscsökkentő hatása van.

A konyhasó-fogyasztás csökkentése mellett törekedni kell a „gyümölcssók” – a kálium és a magnézium – biztosítására a diétában. Az optimális arány a nátrium- és káliumfogyasztásban egy az egyhez.

A nátriumot és káliumot 1:1 arányban tartalmazó csökkentett nátriumtartalmú só az egészséges emberek számára is ajánlott a magas vérnyomás megelőzése céljából. A szív-, keringési- és vesebetegségben szenvedőknek a káliumot tartalmazó só használatát viszont javasolt kezelőorvosukkal megbeszélni! – hangzott el ma Sándorné Buda Ildikó előadásában.

Előadást követően kérdésekre válaszolt a hatvani kórház dietetikusa.

20 érdeklődő jött el meghallgatni az előadást.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei a Lánchídi sétán

„Minden nő számít” jelmondattal rendezte meg 2019.09.29-én hagyományosan a mellrák elleni figyelemfelkeltő rendezvényét az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. Szervezetünkből a tavalyi évhez hasonlóan tizenhatan vettek részt az eseményen és segítettek Olvass tovább...

Alapszervezetek

GyöngyPosta Egerben – XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

Az Egri Alapszervezet is csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét GyöngyPosta programjához. Jöjjön el és vegyen részt a programunkon! Helyszín: Agria Park Bevásárlóközpont Időpont: 2017. január 28. szombat 14-17 óra között.

Alapszervezetek

Prevenció fiúknak az Avas Gimnáziumban

MRL Miskolc Prevenció fiúknak dr. Solymosi Tibor onkológus főorvossal (2018.05.30-án az Avasi Gimnáziumban)