Időpont:  2018. április 5. csütörtök 14 óra
ElőadóSándorné Buda Ildikó dietetikus, Hatvani Kórház
Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u.16.  Nővérszálló 1. em.

A magas vérnyomásban szenvedő betegek diétájának általános jellemzője az energia- és konyhasóban szegény étrend, mivel mind a testtömeg-csökkentésnek, mind a konyhasószegény táplálkozásnak vérnyomáscsökkentő hatása van.

A konyhasó-fogyasztás csökkentése mellett törekedni kell a „gyümölcssók” – a kálium és a magnézium – biztosítására a diétában. Az optimális arány a nátrium- és káliumfogyasztásban egy az egyhez.

A nátriumot és káliumot 1:1 arányban tartalmazó csökkentett nátriumtartalmú só az egészséges emberek számára is ajánlott a magas vérnyomás megelőzése céljából. A szív-, keringési- és vesebetegségben szenvedőknek a káliumot tartalmazó só használatát viszont javasolt kezelőorvosukkal megbeszélni! – hangzott el ma Sándorné Buda Ildikó előadásában.

Előadást követően kérdésekre válaszolt a hatvani kórház dietetikusa.

20 érdeklődő jött el meghallgatni az előadást.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszéljünk a prosztatarákról is!

Az emlőrák nem csak a nők betegsége! Ha november akkor Movember! – Beszéljünk a prosztatarákról is! Időpont:  2017. november 21. kedd 14 óra Előadó: Szécsi Emese népegészségügyi felügyelő, Albert Schweitzer Kórház Helyszín: MRL Hatvani Segítő Szolgálat Novemberben Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Salgótarjáni Alapszervezet februári programja

”Légy tudatos!!!” – Vetélkedő Nógrád megye középiskoláinak tanulói számára a Rák Világnapja és az Európai Méhnyakrák Megelőzési hét alkalmából Időpont: 2017.02.15.13 óra Helyszín: SITI  Egészségklub: ”Amit mindenkinek érdemes tudnia.” – Oktatófilm az egészség megőrzésének alapfeltételeiről Vendégünk: Olvass tovább...