Időpont:  2018. április 5. csütörtök 14 óra
ElőadóSándorné Buda Ildikó dietetikus, Hatvani Kórház
Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u.16.  Nővérszálló 1. em.

A magas vérnyomásban szenvedő betegek diétájának általános jellemzője az energia- és konyhasóban szegény étrend, mivel mind a testtömeg-csökkentésnek, mind a konyhasószegény táplálkozásnak vérnyomáscsökkentő hatása van.

A konyhasó-fogyasztás csökkentése mellett törekedni kell a „gyümölcssók” – a kálium és a magnézium – biztosítására a diétában. Az optimális arány a nátrium- és káliumfogyasztásban egy az egyhez.

A nátriumot és káliumot 1:1 arányban tartalmazó csökkentett nátriumtartalmú só az egészséges emberek számára is ajánlott a magas vérnyomás megelőzése céljából. A szív-, keringési- és vesebetegségben szenvedőknek a káliumot tartalmazó só használatát viszont javasolt kezelőorvosukkal megbeszélni! – hangzott el ma Sándorné Buda Ildikó előadásában.

Előadást követően kérdésekre válaszolt a hatvani kórház dietetikusa.

20 érdeklődő jött el meghallgatni az előadást.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Élet Rák nélkül – előadás Nagyatádon

Élet Rák nélkül 2019.03.27. – Dr. Pécsi Balázs onkológus főorvos előadása volt Nagyatádon, ami Nagyatád Város Önkormányzata szervezésében a “Rinyamenti közösség az Emberekért” című pályázat keretében valósult meg. Tagjaink aktívan részt vettek rajta és számos Olvass tovább...

Alapszervezetek

Beszámoló a Hajdúszoboszlói Alapszervezet őszi programjairól

2016. szeptember 22. EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT Ebben az évben is csatlakoztunk ehhez a felhíváshoz. Az önkormányzat által biztosított standon volt állapot felmérés, RR és pulzusmérés(25 fő) testzsír százalékmérés, BMX meghatározás( 43 fő). Daganat-prevenciós TOTÓ kitöltése 15 fő. Kiadványokkal népszerűsítettük Olvass tovább...