A dohányzás egészségkárosító hatásai címmel, figyelemfelhívó rendezvényt szervezett február 20-án a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete az Egri Eszterházy Károly Egyetemen azon hallgatói részére, akik tanulmányaik befejezése után csecsemőgondozók, óvónők és tanárok lesznek.

Ennek a rendezvénynek a megtartását azért tartotta fontosnak, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a dohányzás okozta veszélyekre az egészségük megőrzése érdekében.

A dohányzással összefüggő betegség miatt 5 millió ember hal meg világszerte évente.

A dohányosok kb. 90%-a 21 éves kor alatt kezd dohányozni.

A dohányzás a legnagyobb kockázati tényezője az érszűkületnek, szívinfarktusnak, impotenciának, meddőségnek valamint majdnem minden rosszindulatú daganatnak.

Köszönjük dr. Szabó Marianna tüdőgyógyásznak az előadását, és csak reménykedni tudunk, hogy aki eddig nem dohányzott az nem is fog.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Melanóma szűrés Egerben

Szervező: Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete Helyszín: Civil Közösségek Háza Ideje: 2022. július 18., 10-15 óráig Résztvevők: tagság Létszám: 23 fő Program célja : a bőrrák megelőzése Címe: Melanóma szűrés A beszámolót készítette: Bak Imréné Olvass tovább...

Alapszervezetek

Iskolai program Hatvanban – időben kell elkezdeni az egészségre nevelést!

Időpont: 2018. február 28. Helyszín: DAMJANICH JÁNOS SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA. Téma: Emlő-here önvizsgálat Filmvetítéssel egybekötött kötetlen beszélgetés az önvizsgálat fontosságáról A Magyar Rákellenes Liga  Hatvani Segítő Szolgálat 2018. február 28-án délelőtt két tanórában emlő – here önvizsgálati Olvass tovább...