10Ezer Lépés Program program – Lépéselőny a rákkel szemben!

Meghívó

A RENDSZERES TESTMOZGÁS HATÁSA A PROSZTATARÁKKAL ÉLŐ FÉRFIAK ÉLETKILÁTÁSAIRA

című rendezvényre

IDŐPONT: 2017. november 9. 14.00 óra
HELYSZÍN: Miskolc, Kaffka Margit Könyvtár (3529 Miskolc, Park u. 8.)

PROGRAM:
A PROSZTATARÁK EREDETE, GYAKORISÁGA ÉS VISELKEDÉSE. DIAGNOSZTIZÁLÁSÁNAK ESZKÖZEI ÉS LÉPÉSEI. MIT TEGYÜNK A MAGUNK VÉDELMÉBEN A PROSZTATARÁKKAL SZEMBEN?
Előadó: Dr. Solymosi Tibor onkológus, sebész, urológus (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrum)

A PROSZTATARÁK KEZELÉSE
Előadó: Dr.Wijesinghe Ivor urológus,andrológus,onkológus főorvos (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Urológiai osztály)

ÉLET A PROSZTATAMŰTÉT UTÁN
Előadók: Kovácsné Boros Ilona gyógytornász és Barta Nikolett gyógytornász (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Szent Ferenc tagkórháza)

AZ ELŐADÁSOK UTÁN A RÉSZTVEVŐKET KÖZÖS, INGYENES GYÓGYTORNÁRA VÁRJUK!
Kérjük, hogy a tornához alkalmas öltözetben jönnenek, vagy hozzanak magukkal ilyen ruhát!

Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, ezért 10 Ezer Lépés Program néven országos mozgásprogramot szerveznek számukra – hangzott el a Magyar Urológus Társaság pécsi országos kongresszusán.

Sajtóközlemény, amelyben nyilatkozik:

– Prof. Dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója,
– Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke,
– Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Kihívások Napja” Felkészülni! Rajt! Egészségre fel!

A Miskolci Segítő Szolgálat beszámolója A mai programunk  szervezésének  célközönsége  a középiskolások fiatalok voltak, a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola tanulói. A helyszínt a varázslatos Bükk hegység adta. Programunk rámutatott arra, hogy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tabuk nélkül a HPV-ről és a méhnyakrákról Balassagyarmaton

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2020. január 23-án a „XIV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából figyelemfelkeltő rendezvényt szervezett Balassagyarmaton, a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium tanulói részére, csatlakozva a Mályvavirág Alapítvány „Fontos, amit megosztasz?/!” szlogenű országos programjához Olvass tovább...

Alapszervezetek

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Egerben

November 4-én, 5-én Egerben a Dobó téren, „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030”, mint népegészségügyi program, ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, anatómiai bemutatón vehetett részt Eger lakossága egészségük védelmében. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is részt vett balesetmegelőzési Olvass tovább...