Teremtorna

Vezette: Dencs Andrásné gyógytornász

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata 2018. január 10-én elindította újból az évek óta nagy sikert arató Teremtornáját. Gyógytornászunk kímélő gyakorlatokat tervezett a mai napra, mert a hosszú ünnepek miatt egy kicsit elnehezedtünk. Fej, nyak, váll és lábgyakorlatok szerepeltek a mai tornánkban.

Teremtornánk egész évben, heti egy alkalommal, szerdánként lesz a Hatvani Grassalkovics Művelődési Házban 16 órától, 45 percben. Nyilvános és ingyenes!

 

Meridián torna (Hogyan éljünk egészségesen 100 évig?)

Napi 20 perc meridián tornával tökéletes formába tudjuk hozni testünket! Segítségünkre lesz Zsitvai Katalin, aki elsajátította ezt a módszert.

Pár mondat a Meridián tornáról:
A természetgyógyászat, alternatív gyógymódok iránt érdeklődőknek biztosan ismerősen cseng dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász neve.

A meridián torna a 3-1-2 elvére épül, azaz a “3” ez esetben azt jelenti, hogy három meridián pontot kell stimulálni, ezeknek a különlegessége abban van, hogy velük az egész testre lehet hatni. Az akupunktúrás pontokat nagyon egyszerűen megkereshetjük.

Az “1” azt jelenti, hogy alkalmanként hasi légzést végzünk, kb. 4-5 percig. A mellkas ne mozogjon, a hasfal viszont minél jobban feszüljön, hiszen annál hatékonyabb a gyakorlat. Az összes fő meridián (Vese, Gyomor, Lép, Máj) a hasunkon keresztül húzódik, és a hasi légzéssel energetikailag aktivizálódik.

A “2”-es pont egy egyszerű, teletalpon (!) végzett guggolás és felállás kombinációs gyakorlata. Nyitott tenyerünket magunk előtt tartva szintén 4-5 percen keresztül, legalább 30 guggolást végezzünk. Leguggolásnál karunkat magunk elé tartva, tenyerünket fordítsuk lefelé, felállásnál felfelé.

Bízom benne, hogy Hatvanban is sikere lesz a Meridián tornánknak, legalább annyira, mint a teremtornánknak!

Minden héten szerdán találkozunk a Grassalkovich Művelődési Házban, ¾ 5 órakor! Ingyenes!

21 fő vett részt.

Lazányi Jánosné

 

 

 

 

 

Mai napon 18 fő vett részt a tornán.

 

 

 

  1. január 10. Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Immunológia Napja

A Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Osztályának Immunológiai Bizottsága és Magyar Immunológiai Társaság szervezésében: A tüdőrákon innen és túl: A dohányzás immunológiai hatásai című előadáson vett részt a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet elnöke 2017.04.26.-án. Az előadás Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tűzoltók meséltek Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében került bemutatásra Andics János műkedvelő helytörténész, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet alapító tagja, a Tolna Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene! – Dr. Béres Emese emlékverseny 2023. díjátadó

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat Dr. Béres Emese internetes emlékversenyt hirdetett általános és középiskolás csapatok számára. Dr. Béres Emese 2019-es haláláig tisztiorvosként működött és Olvass tovább...