A Balassi Bálint Megyei Könyvtárban 2016. szeptember 20-án a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete őszi nyitó klubrendezvényének témája az elhízás és a tartós túlsúly egészségünkre gyakorolt hatása volt.

„Mindenkinek tudnia és értenie kellene, hogy mit kockáztat azzal, ha nem törődik egészségével, elhízik és utána évekig tartós túlsúllyal él és nem tesz semmit a veszélyeket hordozó súlytöbbletének megszüntetéséért. Mindaddig, amíg a közvetlen környezetünkben nem történik valami tragikus, hajlamosak vagyunk nem meghallani a figyelmeztető szavakat. Hazánk Európa legkövérebb országa, a világon az USA és Mexikó után itt él arányaiban a legtöbb elhízott ember.” – hangzott el a bevezetőben.

A két felkért előadó Zeke Judit dietetikus és életmód tanácsadó és Bialkó Zoltánné egészségügyi gyakorlatvezető  színesen illusztrált, vetítettképes előadásaikban szembesítették a hallgatóságot a tartós túlsúly veszélyeivel, számos betegség kialakulásában való rizikófaktor szerepével és szemléletes példákkal rámutattak a lehetséges megoldásokra is.

Az előadások után finomabbnál finomabb egészséges étkek kóstolója következett, receptkínálattal és egyéni tanácsadással. A rendezvény színvonalát emelte a Zeke Judit által összeállított gyönyörű zenés-verses őszi képcsokor, amit külön köszönünk.

Nagyon jó volt tapasztalni, hogy a száz fős hallgatóság soraiban sok fiatalt láthattunk: a SSZK Kanizsai Dorottya Szakközépiskola és Szakiskola diákjai közül is jelen voltak Sáfrány Bea szaktanár vezetésével.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Motorral a mellrák ellen! Mezőberényben

A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete felkérésére a MOTOROSOK BARÁTI KÖRE már több évvel ezelőtt csatlakozott a felhíváshoz, mely az idén egybe esett a 17. Streetfighter Nappal. Csatlakoztak a Fiúk és magukra öltötték a rózsaszín Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak sétája a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából

Időpont: 2022. április 9-10. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete az esős,szeles idő ellenére is több,kisebb csoportokban is sétált,kerékpározott! Sétáltunk a Zagyva parton, városunk csendes kis utcáiban, kisétáltunk a Futófesztiválra, öten a Kincsem Parkban. Lelkes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szeretetcsomagok átadása Mikulás napján

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei hatodik éve készítenek  „szeretetcsomagokat a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológia-Hospice és Sztroke Osztály fekvő és járó betegeinek és az osztályok  munkatársainak. Ünnepélyes keretek között a MRL Salgótarjáni Alapszervezet hét önkéntese Olvass tovább...