A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával egészségnapot szervezett 2017. november 15-én a Balassagyarmati Börtön és Fegyház és a Rendőrség dolgozóinak.

A cél egy zömmel férfiakból álló munkahely elérése volt, hogy november lévén a „férfi bajokra” illetve azok megelőzésére, idejében való felfedezésére, a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet.

A megjelentek dietetikai tanácsadással egybekötött állapotfelmérésen (vérnyomás, BMI, testzsír, vércukor, diabetesz kockázati felmérés), CO mérésen, szájüregi és anyajegy szűrésen, here önvizsgálat oktatáson vehettek részt, prosztata kérdőíves tesztet tölthettek ki és PSA teszt elvégzésére is mód volt.

Természetesen a hölgyek sem maradtak ki: ők a felsoroltakon kívül emlő önvizsgálat oktatáson vehettek részt és szóbeli és írásos információt kaphattak a mammográfiás szűrésről.

Az egészségnap célja az egyéni felelősség hangsúlyozása, a szekunder prevenció, a szűrés fontosságának kiemelése volt,  a figyelem felhívása a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések, a prosztata rák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal, ahogy a nőknél a mell vagy a méhnyakrák szűrésekkel, időben felfedezve, az esetek döntő többségében gyógyítható.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nyári csapatépítés erdei sétával

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete augusztus 10-re szabadtéri csapatépítő programot szervezett az Eresztvényi Látogatóközpontba. A reggeli ködöd-párás idő gyönyörű napsütésessé vált mikorra mindenki megérkezett. A köszöntések, üdvözlések után közös bemelegítő tornával indult a délelőtt, amit egy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nincs hang, csak a lélek beszél – Advent Borsodnádasdon

  2016.november 28-án tartottuk az év utolsó programját, a Karácsonyra való felkészülést. Először a „Tavaszi Zsongás Néptáncegyüttes” (Ózdi SZIKSZI) mutatott be fergeteges, pörgős, vidám hangulatú táncokat. Őket követte a Négy Évszak Irodalmi Kör, akik verseikkel Olvass tovább...