A Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete meghívására 2017. május 12-én Siófokra érkezett előadás megtartására Dr. Kelemen Péter, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa.

Előadásának címe az Onkoplasztikus emlősebészet volt, amely magába foglalja a mellműtött nők műtét utáni helyreállító sebészeti beavatkozásait. Az ilyen típusú műtéteket hazánkban intenzívebben az utolsó 4 évben végzik Budapesten és bizony nagy igény van rá. Évente többezer nő esik át ugyanis  melldaganat miatt műtéten, s nem mindegy, hogyan folytathatják életüket a beavatkozás után.

Főorvos úr igen részletesen, sok ábrával és fényképfelvétellel illusztrálta mondanivalóját, amit nagy érdeklődéssel hallgattunk. Hiánypótló előadásából nagyon sokat tanultunk, amit igény esetén meg kívánunk osztani az érdeklődőkkel.

Nagyon köszönjük és igen nagyra értékeljük, hogy sokrétű elfoglaltsága mellett is szakított időt arra, hogy Siófokon bemutassa az e területen folyó műtéti eljárásokat.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mozgásklub záró rendezvény

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Mozgásklub”  záró rendezvényét 2021. augusztus 6-án tartotta a Salgótarjáni Gyermektáborban. A „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével” című projekt keretében tizenhárom alkalommal volt  klubfoglalkozás különböző helyszíneken, többnyire a szabadban, zöld Olvass tovább...

10EzerLépés Program

10Ezer Lépés Program Hatvanban

A Magyar Rákellenes Liga 2018. június 5-én, kedden 14 órától a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban folytatta a 10EzerLépés programot a prosztatarák megelőzése érdekében. A program 4. helyszíne volt Hatvan, a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat Olvass tovább...