Borsodnádasdon 2017. október 14-re szerveztük az idei egészségnapot, több más szervezetet bevonva, egy szombat délelőtti napra. Nekünk, vidékieknek messzebbre kell utazni egy-egy szakorvosi vizsgálatért. Bőrgyógyászatért Miskolcra, szemészetért, hallásvizsgálatért Ózdra vagy Egerbe kell mennünk.

Ezért tartottuk fontosnak mindezek idehozatalát, valamint a szokásos, helyben is megoldható alapvizsgálatok szervezését. Ebben voltak segítségünkre más szervezetek. A Polgármesteri Hivatal, a Művelődési Ház és Könyvtár, az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram.

Legtöbben a bőrgyógyászaton voltak, de várakoztak a szemésznél és a hallásvizsgálaton is. Rendezvényünkön képviselte magát a helyi Nádasd Fitness is a mozgás fontosságát hangsúlyozva.

Ugyanilyen fontos volt a prosztataszűrés, amire már előítéletek nélkül jönnek a férfiak.

A köznyelven csak „svájci projektnek” nevezett szervezet végzett vérnyomásmérést, testösszetétel vizsgálatot, BMI számítást, érszűkület vizsgálatot, táplálkozási tanácsadást, de a gyógytornászt is lehetett kérdezni mozgásszervi panaszokkal kapcsolatban. Volt újraélesztés bemutató, gyerekeknek vetélkedő, valamint egészséges falatkák és gyógyteákat is lehetett kóstolni.

A fontosabb vizsgálatok diagramja mutatja a kiemeltebb vizsgálatok iránti érdeklődést.

A vizsgálat elérte célját, mert akinek fontos volt, az eljött a szűrésre – hiszen nem kellett utaznia,  a többi szervezettel való együttműködés pedig megint az összefogás erejét bizonyította.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

10 éves a Gyöngyösi Alapszervezet

Taggyűlés és születésnapi ünnepség – 2022. 11. 07. Alapszervezetünk megalakulásának 10. évfordulója alkalmából születésnapi ünnepséget szerveztünk 2022. november 7-én, hétfőn, a szokásos havi taggyűlésünkkel egybekötve. A program első részében megtartottuk a november havi taggyűlésünket, ahol Olvass tovább...

Egyéb

Nyergesújfalu

Elnök: Horváthné Romanek LígiaTelefon: +36-20-773-8520E-mail: ligia.romanek@gmail.com

Alapszervezetek

“Hálafa” avatás Bükkszentkereszten

A REGEA Regionális Egészségügyi Alapítvány szervezése keretében a MRL Salgótarjáni Alapszervezet tagjai közül tizennyolcan részt vettünk 2018. május 13-án Bükkszentkereszten a “Barátaink a gyógyulásban” projekt nyitónapján. Meghallgathattuk egy helyi vezető, Horváth Zsolt gondolatait a gyógyító Olvass tovább...