A februári Stresszoldó klubfoglalkozáson a művészetterápia gyógyító hatásával ismerkedtünk. Vízfestéssel „Gyöngyképeket” készítettünk.

Azt mondják, az összes festészeti eljárás közül ez a módszer a legizgalmasabb és legegyedibb, azért, mert kiszámíthatatlan, hogy mivé alakul és változik az alkotás. Vízfestésnél a belső érzésvilágunk könnyebben megjelenik, nem lehet újból és újból átfesteni, eltakarni, ezáltal a terápiás folyamatban fokozatosan hozzásegít az önelfogadáshoz.

A festés segített magunk mögött hagyni gondjainkat. Egy időre sikerült kizárnunk a külvilágot, elengedni negatív gondolatinkat Alkotás közben öröm és vidámság uralkodott a szobában. Nem született két egyforma kép.

Következő foglalkozásunkon „Mandala” rajzolás lesz.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészség hete Debrecenben

A Debreceni Hatvani István Általános Iskolában idén is megrendezik az Egészség hetét, melynek célja az egészséges életmód népszerűsítése. A felnőttek előadást hallgathatnak meg a Magyar Rákellenes Liga képviselőjétől. Részleteket a dehir cikkében olvashat.  

Alapszervezetek

Felvilágosító program szakközépiskolásoknak Hatvanban

Emlő – Here önvizsgálati film vetítése, beszélgetés a tanulókkal Időpont: 2018. október 3. Helyszín: Damjanich János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet 2018. október 3-án a Damjanich János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hálalevél a Szekszárdi Alapszervezet elnökének

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet elnöke ünnepélyes keretek között vette át a Mentálhihiénés Műhely köszöneteként a 2017. évi „Élő Szeretet Embertársainknak” karácsonyi programon önzetlen részvételért a HÁLALEVÉL emléklapot.