1. nov. 25-én – a Budapesten megrendezett XIII. Betegjogi Konferenciával párhuzamosan – Siófokon a hagyományos Jótékonysági Vásár került megrendezésre, ahol alapszervezetünk közel egy évtizede részt vesz.

Ügyes kezű tagjaink a Kézműves Klub keretében november hónapban maguk készítik az ajándékokat az adakozni szándékozók részére. Idén is sok szép, elsősorban az ünnepeket idéző termékek születtek, amelyek kedveltek voltak a sátrunkhoz látogatók körében.

Viszonylag  kellemes időben, jó hangulatban  zajlott a vásár, ahol tagjaink egymást váltva reggel 8-tól este 8-ig várták az adományozni szándékozó siófoki embereket.

Az idei felajánlásokat a Ferences Szegény Gondozó Nővérek helyi közössége kapta, akik nehéz helyzetben lévő siófoki embereknek, családoknak segítenek szociális tevékenységükkel, anyagilag járulnak hozzá pl. gyógyszerek kiváltásához, gyógyászati segédeszközök megvásárlásához, tartós élelmiszerek beszerzéséhez, elmaradt közüzemi számlák befizetéséhez, tüzelő vásárláshoz, vagy háztartási gépek javítási költségeihez. Csupa nemes feladat ez részükről és dicséret illeti őket.

Saját bevételeink mellett  örömmel járultunk hozzá a Nővérek bevételeihez is és örülünk, hogy Ők is tevékenykednek Siófokon a rászoruló emberek/családok megsegítése érdekében.

Késő délután a hagyományos Városnapi Ünnepséget rendezte meg az önkormányzat, ahol kitüntetéseket, elismeréseket vehettek át azok, akik Siófok városáért, a siófoki lakosokért  a maguk területén sokat tettek.

Ezt követően a fiatalok nagy örömére létrehozott műjégpályán jégrevüt láthattunk, majd a város díszkivilágítását kapcsolta fel polgármester úr, és meggyújtották a város  első adventi gyertyáját.”

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

2015-ben is sétáltunk Mezőberényben

A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete 4 éve szervezi a „Sétáljunk Mezőberényben a mellrák ellen, a nőkért!” elnevezésű rózsaszín léggömbökkel történő figyelemfelhívó sétát. A 2015. október 3-ai rendezvény az Oroszlán Gyógyszertárnál található Dr. Bak Mihály Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rendhagyó mese a koronavírusról!

MESEMONDÓNK (meseírónk): OLÁH ANDRÁS Hogy’ kezdődnek a mesék? Egyszer volt, hol nem volt, az üveghegyeken túl, de az Óperenciás tengeren innen….. Na ez a mese így kezdődik: Itt és most!!!!! Van egy gonosz kis törpe, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösiek az Ecsédi sportnapon

Az Ecsédi sportnapon jártunk augusztus 5-én. A MRL Ecsédi Alapszervezete egészségszűréssel egybekötött sportnapot tartott. Több alapszervezetet meghívtak, melyen szép számmal megjelentünk mi is (21-en). Játékos sportvetélkedőn, tudáspróbán vettünk részt. Sokan jelentkeztek egészségügyi szűrésre is. Befejezésként Olvass tovább...