Első alkalommal szervezték meg 2016. október 15-én a szlovákiai Gútán a rózsaszín sétát a mellrák elleni harc jegyében, az országhatáron átnyúlva. A rendezvény főszervezője és védnöke dr. Németh Iveta volt. Beszédében kiemelte, hogy ezt a kezdeményezést Gúta testvérvárosából, Mezőberényből hozta, erősítve így is az összetartást és a közös célokat. Hangsúlyozta, hogy a betegség sikeres legyőzéséhez fontos a megelőzés, az egészséges életmód, testünk karbantartása, de ugyanolyan fontos az embertársainkkal szembeni nyitottság, a szeretet és a mosoly. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte és köszöntötte Horváth Árpád, Gúta Város polgármestere. A betegség kialakulásáról, tüneteiről és sikeres kezeléséről  dr. Viola Miklós sebész szakorvos és dr. Juhász Melina szakorvos tartottak rövid előadást. A Magyar Rákellenes Liga képviseletében Lusztig Ildikó hangsúlyozta a figyelemfelkeltő séták fontosságát. Tájékoztató anyaggal és szakkönyvekkel ajándékozta meg a városi könyvtárat.

A rendezvény házigazdája Csóka Regina volt. Az előadásokat és a köszöntőket színesítve fellépett a Szamballi tánccsoport. Keszeli Szabó Márta és Rigó Jenő  zenés összeállítása kedves pillanatokat és nagyon szép zenei élményt nyújtott a jelenlévők számára.

A rózsaszín szalagocskák a hosszú közös szalagon vitték az egyéni kívánságokat az égiek felé és a közel 400 lufi felengedése jelképezte a betegség elengedését.

Este hat órától a Római Katolikus Templomban megemlékező szentmisén imádkoztak a mellrákban elhunytakért és szenvedőkért.

A közös sétán és a rendezvényen nemcsak gútaiak, de a környékbeli települések lakosai is részt vettek. Elkezdődött  valami nagyon fontos ezen a napon  az összetartozást jelképezve, amit folytatni kell figyelemfelkeltő séták, szakelőadások, beszélgetések formájában közösen ma, a holnapért.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Januári mozgásprogramok Hatvanban

A MRL Hatvani Alapszervezet tagjai folytatták mozgásprogramjaikat.  Kis létszámban sétaköröket, nordic walking-, kerékpár túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, a környék településeire valamint a Mátrába.   Sétakör összesen: 253.21 km-t tett meg, heti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség a Hatvani Alapszervezetben

2017. március 9-én tartottuk a Grassalkovich Művelődési Házban nőnapi ünnepségünket. Színes műsorral köszöntöttük kedves vendégeinket. Divatbemutatónkon szebbnél szebb ruhákat öltöttek fel lányaink és boldogságtól sugárzó arccal vonultak fel a vörös szőnyegen. Vidám, szép délutánt töltöttünk együtt Olvass tovább...