A Siófoki Alapszervezet 2016. szeptember 21-én a KIKK Kamara  termében „A daganatos betegek sugárterápiája” címmel előadást szervezett.

Az előadásra dr. Cselik Zsolt főorvos urat kértük fel, aki a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Regionális Onkológiai Centrum vezető-helyettese és Sugárterápiás Osztályának vezetője. Évekkel ezelőtt a Kaposvári Kórház onkológusaként heti egy napot a Siófoki Kórház Onkológiai részlegén kezelte a betegeket, akik most is nagy örömmel és szeretettel várták.

Főorvos úr részletesen, mindenki számára érthetően, ám mégis kellő szakmaiságot sem nélkülözve, képekkel, felvételekkel alátámasztva nagyszerűen mutatta be, milyen korszerű lehetőségei vannak az új osztályon a daganatos betegek műtét után történő sugárkezeléseinek. Képet kaptunk a mai kezelések módjairól, világszínvonalú technikáiról, s azt is bemutatta, hogyan jutott el a sugárterápia a tudomány fejlődésének eredményeként a mai állapotához. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a betegek gyógyításához a feltételek ezen az osztályon teljes egészében biztosítottak.

Az előadás végén készséggel válaszolt kérdéseinkre, s nemcsak az onkológia területén felmerült problémákra adott megfelelő magyarázatot.

Egy nagyszerű előadást hallhattunk egy nagyszerű embertől, aki meghívott bennünket egy, a Sugárterápiás Osztályon történő látogatásra, amellyel természetesen élni fogunk. Annak is nagyon örülünk, hogy nem zárkózott el attól, hogy tagjaink onkológiai jellegű kérdéseikkel, problémáikkal a munkahelyén is felkeressék. Végtelenül hálásak vagyunk Neki ezért.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Köszönetnyilvánítás a 15. Löszölő Túrák segítéséért

A Siófoki Alapszervezet tagjai a túrázók ellátásában segítettek a Ságvárért Egyesület szervezésében megrendezett Mega-Löszölő-Tökölő túrán ( 50 Km- 26 Km- 17 Km).

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet augusztusi beszámolója

Sétahajózás a Dunán Régóta dédelgetett vágyunk teljesült augusztus 24-én azzal, hogy sétahajózhattunk a Dunán. Autóbusszal érkeztünk Budapestre, majd a 2-es metróval utaztunk a Deák térig, majd innen egy kis városnéző sétával jutottunk el a Vigadó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Amit (még) tehetünk! Mozogni csudajó!

2020-09-10 A Hatvani Segítő Szolgálat tornája. Kellő távolságtartás, mégis együttlét és mozgás!