A klub- és Ligatagok ebben az évben is nagyon készültek a már hagyományos szalonnasütésre. Május 11-én este nagy eső volt Debrecenben. Már azt hittük, most is elmossa a szalonnasütést.

Május 12-én reggel azonban ragyogó napsütésben indultunk a szalonnasütéshez valók beszerzéséhez (én, Gál Annamária, Kozempel Emőke), majd érkeztünk (Gál Annamária, Kozempel Emőke, Dr. Babkáné Földesi Ilona, a Kovács házaspár) a DMJV Polgármesteri Hivatal Pihenőházába, hogy előkészítsük a szalonnasütést.

Mire a résztvevők 11 óra után gyülekezni kezdtek, meg volt terítve. A jó idő is közrejátszott abban, hogy a helyieken kívül jöttek Hajdúböszörményből, Mikepércsről, Derecskéről, Nádudvarról, Nyíregyházáról, még Vésztőről is. (47 fő). Hozták a szalonnasütéshez a nyársat, akinek nem volt, az kapott kölcsön. A hagymát szorgos kezek pucolták és utána szeletelték. A szalonnát Kovács Imre Liga tagunk darabolta fel. Ahogy érkeztek a klubtagok, előkészítették a szalonnát, kenyeret hagymakarikákkal a szalonnasütéshez. Kovács Imre meggyújtotta a tüzet és az első csoport már süthette is a szalonnát. Bor, egy kis édes és sós sütemény és kávé is került az asztalra, amelyet a klubtagok hoztak.

Néhányan lábasban sütötték meg a kakastaréjosra vágott szalonnát, nagyon jóízű lett. A nagy létszámra tekintettel több csoportban váltva került sor a szalonnasütésre. Ebéd után kis csoportokban, a szabadban és a teremben, jó hangulatban baráti beszélgetés kezdődött.

Ezt követően minden jelenlevő klub-, és Ligatag 2 – 2 Béres cseppet kapott, amit nagy örömmel fogadtak.

Tájékoztatást adtunk a májusi programokról. Beszedtük az Aggteleki kirándulásra (szeptember 17-én) jelentkezőktől a részvételi díjat, mivel önköltséges kirándulás lesz.

Bakó Marikának itt adtuk át a a Rákellenes Liga emléklapját, mivel több mint 20 éve megküzdött a rákkal.

Most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

A klubfoglalkozás jó hangulatban 1/4 4-kor ért véget. A nap a rendezvény végéig sütött. Este viszont nagy eső zúdult a városra. Idén szerencsénk volt.

Következő klubfoglalkozás: 2016. június 09.-én 13:00 óra

Helye: Diószegi Sámuel Arborétum

Gyülekező: 12:45 órakor a 2-es villamos Doberdó utcai megállójánál.

Kozempel Zsuzsa
MRL Hívás klubvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás

Hatvani Segítő Szolgálat Időpont: 2023. október 16. Vezető: Kiss Anett pszichológus A kezdő körben egy játékos feladattal mindenki jellemezte aktuális érzelmi állapotát, mely kör megalapozta a csoport jó hangulatát és felszabadult légkört teremtett a közös Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség hete Debrecenben

A Debreceni Hatvani István Általános Iskolában idén is megrendezik az Egészség hetét, melynek célja az egészséges életmód népszerűsítése. A felnőttek előadást hallgathatnak meg a Magyar Rákellenes Liga képviselőjétől. Részleteket a dehir cikkében olvashat.  

Alapszervezetek

Ünnepi könyvhét Miskolcon

“Az ünnepi könyvhét szorosan kötődik Miskolchoz, hiszen az ötlete itt fogalmazódott meg: 1927-ben Supka Géza író a városban vetette fel elképzelését, miszerint a magyar könyvnek kell, hogy legyen egy saját ünnepe. Történelmi helyszínként, az ország többi Olvass tovább...