Az Egri Alapszervezet áprilisi 12-i rendezvényén  megemlékeztünk a Nemzeti Rákellenes Napról, dr. Dollinger Gyula sebész szakorvosról, aki a hazai rákkutatás úttörőjének számít.

E nap lényege, hogy az emberek küzdjenek a rákbetegség ellen és felébresszék saját felelősségüket magukban. Erre hívta fel a figyelmet dr. Tóthné Lacza Zsuzsanna is, aki előadásával megerősítette, hogy a rákkal szembe kell tudni nézni. A rák problémája senkit sem hagyhat közömbösen! Beszélni kell róla. Hinni kell a gyógyulásban és abban, hogy képesek vagyunk kezünkbe venni sorsunk alakulását.

Emlőműtéten átesett betegeknél ez nem könnyű feladat – mondta előadónk. Erős hit, bátorság és a megváltozott testkép elfogadása nagyon fontos a test és a lélek gyógyulásához.

Ehhez viszont nagy segítséget nyújtanak a műtét utáni különféle kiegészítők,  amelyek viselésével jobban érezzük magunkat, hamarabb elfogadjuk betegségünkből adódó hiányosságainkat.

Köszönjük dr. Tóthné Lacza Zsuzsának, hogy eljött Egerbe és hallhattuk értékes előadását és  tanácsait.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Felvilágosító előadás a méhnyakrákról

A Karácsony Sándor Általános Iskolában  az MRL Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat szervezésében 02. 06-án és 8-án 4 osztályban (6, 7, 8, ) 2 – 2 orvostanhallgató tartott kis előadást a méhnyakról, az oltás fontosságáról, utána Olvass tovább...

Alapszervezetek

6. nyílt nap a Markhot Ferenc Kórházban, ingyenes szűrésekkel

6. NYÍLT NAP lesz az egri Markhot Ferenc Kórházban 2016. október 20-án 10-16 óráig. Előzze meg a betegséget, törődjön többet egészségével! Vegyen részt ingyenes szűréseinken!

Alapszervezetek

Balesetmegelőzési előadás Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének vezetője személyes meghívást kapott a fenti elnevezésű rendezvényre Szekszárd Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Vezetőjétől: Kerekes Márk rendőr százados úrtól Póta Diána rendőr hadnagy statisztikai adatok ismertetését követően Kerekes Márk rendőr Olvass tovább...