A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Balassi Bálint Megyei Könyvtár felkérésére 2015. október 7-én a 10. Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának keretén belül egész napos programot szervezett ”Összefogás az egészségünkért” címmel.
A délelőtt folyamán forgószínpad szerűen „Élj egészségesen, szeress egészségesen” szlogennel szexuális felvilágosító előadást hallhatott a megjelent120 középiskolás diák Dr Surján Orsolya megyei tiszti főorvos előadásában és Kosztovics Ottóné dietetikus az egészséges táplálkozás alapszabályairól beszélt, melyet bemutató és kóstoló követett.

IMG_1636IMG_1628
Délután az egészség három alappillére, a mozgás, táplálkozás, stressz kezelés került górcső alá Bialkó Anita moderálásával: „Könnyebben könnyebb” címmel Sturmann-né Füleki Andrea gyógytornász irányításával tornával kezdődött a program, majd „Azzá leszel, amit eszel” címmel Szőllősiné Zeke Judit dietetikus beszélt a kiegyensúlyozott táplálkozás betartandó szabályairól végül „Ép testben ép lélekkel” címmel Mihók Viktória pszichológus a krónikus stressz kezelésére adott gyakorlati tanácsokat és egy közös relaxációval zárta előadását.

IMG_0726
A hallgatói kérdések után kóstolóra került sor, ahol megtapasztalhattuk, hogy „lehet finom, ami egészséges” A rendezvényre nyolcvan fő regisztrált.

IMG_0737

„A program az American Jewish Joint Distribution Committee és a Susan G. Komen által támogatott Női Egészségmegőrző Program támogatásával jött létre”.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fogyasztóvédelmi tanácsok Szekszárdon

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szervezésében „Fogyasztóvédelmi tanácsok”  (a mindennapi bosszúságok elkerülése érdekében) előadás meghallgatására Előadó: Orosz Valéria: a Tolna Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály főosztályvezető helyettese Helyszín: Babits Mihály Olvass tovább...

Alapszervezetek

Miskolci Alapszervezet – Kirándulás Pápára

Pápán a várossal való ismerkedést a központban fekvő, a Fő téren található barokk Esterházy-kastélyban kezdtük. Belépve az előcsarnokba jutottunk. A barokk pompájú, kőkorlát és stukkós mennyezettel pompázó lépcsőházon át értünk fel az emeletre. A kastélykápolna Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Nemzeti Rákellenes Nap Hatvanban

A Magyar Rákellenes Liga 1993-tól  évente Nemzeti Rákellenes Napot szervez április 10-én, dr. Dollinger Gyula sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján. Ebből az alkalomból a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat meghívta dr. Rényi Imre gyermekonkológust, hogy tartson Olvass tovább...