Csiperkegombával a mellrák ellen.

Tudta, hogy hazánkban évente 6-7 ezer nőt diagnosztizálnak mellrákkal és a magyar nők körében ez a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés? A betegség az 50-65 év közötti nőknél fordul elő leggyakrabban, de sajnos a fiatalabbak között is egyre gyakoribb, a betegek egyharmada ma már 50 év alatti.
A tünetek – szűrővizsgálat vagy önvizsgálat által történő – korai felismerése 30%-kal javíthatja a túlélési esélyeket. Az időben felfedezett mellrák jó eséllyel gyógyítható, így a hölgyek esetében nagyon fontos a megelőzés, azaz a megfelelő táplálkozás, a mozgás, a rendszeres, havi önvizsgálat és 45 év felett az éves szűrővizsgálatokon való részvétel!
Sokat tehet egészsége érdekében, ha odafigyel táplálkozására. A City of Hope kaliforniai kutatóintézet csoportja kimutatta, hogy a termesztett csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkenthetik az ösztrogén nemi hormon szintet megemelő aromatáz enzim aktivitását, így a kutatók szerint rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogén szintjének túlzott megemelkedését, amely bizonyítottan növeli a mellrák kockázatát.
A termesztett csiperkegombának alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz zsírt és koleszterint, valamint magas a víz- és rosttartalma. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B-vitamin) szintén gazdag, továbbá antioxidáns is. Továbbá laktóz- és gluténmentes, illetve cukorbetegségben szenvedők és fogyókúrázók is fogyaszthatják. Fontos, hogy ne hámozzuk, mert így értékes tápanyagokat veszítünk, csak folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg. Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos és frissen is egész évben elérhető!
A magyar vezető gombatermesztő cég, a Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, ezek fontosságára a GoPink! promócióval hívja fel minél szélesebb körben a figyelmet! A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva egész októberben rózsaszín tálcákba csomagoljuk a csiperke- és laskagombát. A különleges csomagolású termékek a Tesco és az Aldi üzletekben kaphatók és minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatjuk a Magyar Rákellenes Liga munkáját.
Egészsége érdekében válassza Ön is a rózsaszín tálcás gombákat és támogassa a mellrák elleni küzdelmet!

http://www.biofungi.hu/hirek/iden-is-gopink/

http://www.elelmiszer.hu/aldi/cikk/go_pink

http://www.onlinekassza.hu/Hirek/pink-gombakkal-segit-a-tesco.html

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Karkötők ajándékozása betegeknek

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretén belül a Magyar Rákellenes Liga Hegyvidéki Alapszervezetének tagjai gyöngyöt fűztek a méhnyakrák elleni küzdelem szimbólumaként. Önkénteseink az elkészült karkötőkkel az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztályának betegeit ajándékozták meg március 29-én. Monostori Olvass tovább...

Egyéb

8 figyelmeztető jel

A daganatos betegségek általános figyelmeztető jelei: 1. Szemmel látható elváltozások szemölcsön, anyajegyen.2. Széklettel és vizelettel kapcsolatos változások.3. Makacs köhögés és rekedtség.4. Állandó nyelési nehézségek.5. Nem gyógyuló fekély vagy sérülés a bőrön.6. Szokatlan vérzés és váladékfolyás.7. Olvass tovább...