A tánc felszabadít, testet-lelket frissít

Rehabilitációs táncklub Debrecenben

Három éve, 2012. április 12-én, a Nemzeti Rákellenes napon a Magyar Rákellenes Liga és Borsosné Kovács Edit, Estella segítségével, és a Budapesti Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány közreműködésével alakult meg az Újjászületés Debrecen Rehabilitációs táncklub, melyről az M1 TV helyszíni riportban számolt be.

Virág Jolán gyógyult beteg ötlete volt, hogy Debrecenben is legyen egy tánccsoport emlőműtött betegeknek rehabilitációs programként. Ezzel az ötlettel kereste meg Estellát, majd Legéndi Veronikát, az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány elnökét és a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Segítő Szolgálatát.

Borsosné Kovács Edit, Estella minden szerdán 09:00 – 10:30 óráig lelkesen tanítja a rehabilitációs táncklub tagjait. Lehetőséget biztosít arra, hogy aki tud, többször is mehet táncolni. Többen igénybe is veszik.

Létszámunk és összetételünk a három év során változott. Úgy érzem, hogy a tánc felszabadít, testet-lelket frissít, nagyban hozzájárul rehabilitációnkhoz.

A rehabilitációs klub tagjai közül többen a Postás nyugdíjas klub tagjai is vagyunk. Ebben az évben Estella egy tahiti táncot tanított be a csoportnak, amellyel először a Postás Nyugdíjas klubban léptünk fel. Ezt követte a Hajdú Bihar megyei Nyugdíjas Képviselet Ki mit tud versenyén való részvétel, ahol I. helyezést ért el a csoport.

Harmadik évfordulónkon, 2015. április 11- én, Budapesten, a Vigyázó Sándor Művelődési Házban léptünk fel az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány és Táncklub 5. éves évfordulóján rendezett gálán.

 Április 25-én pedig Hajdúszoboszlón, a IX. Nyugdíjas Táncfesztiválon szerepeltünk sikerrel a tahiti tánccal.

Debrecen, 2015. április 29.

Kozempel Zsuzsa

MRL vez. tag, Hívás klubvezető

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Ingyenes prosztataszűrés Parádon

50 év felett fontos a rendszeres prosztatarák szűrés

Egyéb

Focival az emlőrák ellen!

Pink Month a Steelers magyar rajongói klub szervezésében Októberben, amikor Világszerte minden a mellrák elleni küzdelemről szól, a Steelers magyar rajongói klub újra adománygyűjtést szervez a Magyar Rákellenes Liga munkájának támogatására. A „Pink Month”, más Olvass tovább...