A 2015. jan.26-án tartottuk IX. Európai Méhnyak Rák elleni rendezvényünket.

2015. január 26-án a MRL Siófoki Alapszervezete a Mályvavirág Alapítvány felhívására a IX. Európai Méhnyak Rák elleni héten előadással és mályvaszínű gyöngy fűzésével  igyekezett felhívni a figyelmet z erről a Siófokon a méhnyak rák elleni küzdelemre. Dr. Fenyőházi Jenő kórházi szülész főorvos úr nagyszerű előadásával, egy makett segítségével mutatta be a jelenlévőknek többek között a létfontosságú szervekkel körülvett méhnyak  elhelyezkedését, érzékeltetve, hogy kialakult  méhnyak rák esetén több más szerv is érintett lehet, aminek következtében  nehéz a gyógyítása. Ezért fontos megelőzésképpen a szűrésekre eljárni.

Az előadás után 5 meghívott siófoki civil szervezet tagjaival  együtt mályvaszínű gyöngyökből láncokat és karkötőket fűztünk, amelyeket február 3-án a Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának adtunk át, az éppen műszakban lévő dolgozóknak, akik megígérték, hogy az ilyen jellegű betegségben szenvedő hölgyeknek azzal az üzenetünkkel fogják átadni, hogy a város figyel rájuk, nem hagyjuk őket magukra és a lánc a védelem szimbóluma. A karkötőket a város 2 óvodájából  a nagycsoportos gyerekek fűzték, illetve a Perczel Mór Gimnázium és a Baross Gábor Szakközépiskola tanulói is a Rákellenes Világnapi ünnepségükön láncokat fűztek. Célunk teljesült, a város lakói közül nagyon sokan értesültek az erről a rákfajtáról szóló  rendezvényünkről  – a helyi újság jóvoltából is – ,  amely méltánytalanul kevesebb hangsúlyt kap a mellrákkal szemben.

 

 

 

 

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen S ne csak így decemberben.” (Juhász Gyula)

Minden kedves olvasónknak meghitt, békés karácsonyt és eredményekben gazdag új évet kívánunk. Kövessenek minket jövőre is!

Alapszervezetek

Véradó kamion Salgótarjánban

Országosan elindult egy kampány, melynek célja a nyári hónapokban, amikor kevesebb a véradásra jelentkezők száma, biztosítani a kórházak transzfuziológiai igényét.  Az országjáró véradás kampány kapcsán a véradókamion 2017. június 23-án települt Salgótarjánba, hogy felhívja a Olvass tovább...

Egyéb

2013. október 4. Eger – Rózsaszín szalagos séta

http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=7961http://eger.hu/hirek/vezeto-hirek/c/rozsaszin-szalagos-seta