A hangsúly az oki kezelésen van

 

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2015. március 17-én „Daganatos megbetegedések holisztikus szemléletű gyógyítása” címmel tartott rendezvényt a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

A felkért előadó, Dr Borbényi Erika onkológus, a SE I. számú Belgyógyászati Klinika Onkológiai Részleg Onkológiai Gondozó főorvosa,  palliatív orvos, a “RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT A HOLNAPÉRT” TÁRSADALMI ALAPÍTVÁNY szakmai vezetője volt.

Előadásában beszélt a holisztikus gyógyítás történetéről, összehasonlította a Biomechanikus szemléletet a Holisztikussal: míg előbbi a testet egyfajta gépezetként, addig a holisztikus a beteg embert teljességében tekinti, ahol a test, lélek és a szellem szoros kapcsolatban állnak egymással, a hangsúlyt a jó egészség elérésére helyezi, és nem tüneti, hanem oki kezelést alkalmaz. A specializáció helyett a betegségekhez integrált módon közelít.

Gyakorlati példákkal tette még érthetőbbé előadását, melyet a több, mint száz fős hallgatóság nagy érdeklődéssel figyelte. Ezután a jelenlévők feltett kérdéseikre kaptak részletes választ.

A főorvos asszony az előadása után személyes konzultációra is lehetőséget adott. Kedvességével, élvezetes előadásával elkápráztatott mindenkit.

Köszönjük ezt a szép délutánt!

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

3 éves a Rehabilitációs táncklub

A tánc felszabadít, testet-lelket frissít

Egyéb

Az Ikonfestő csoport mérföldkövei

“Amikor ikont nézek, tudom, hogy Isten tekintete tart meg engem a mélység fölött.” 2019. Kiállítás – Szent László templom Svábhegy 2019. Gazdagréti Angyalok Temploma: reggeli misével kezdődő 1 napos tréning 2019. karácsony: Óbudai Idősek Klubja Olvass tovább...

Alapszervezetek

Külsőnk szépítése 4.

Arcdiagnosztika Bődi Rita  szépségtanácsadó  szakmai segítségével 2018. augusztus 17-én 17 órakor. Helyszín: a Hatvani Segítő Szolgálat helyisége (Hatvan, Balassi B.u.16. Nővérszálló 1.) Mai klubnapunkon tagjaink számítógépes arcdiagnosztikán vehettek részt. A számítógépes elemzést e-mailben fogják megkapni a Olvass tovább...