Az adventi készülődésben segít a szép zene is

Adventi  jótékonysági hangverseny Debrecenben

2014. december 9-én immár 15. alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete hagyományos Adventi jótékonysági hangversenyét a Szent József Gimnázium dísztermében.

Gál Annamária a Debreceni Segítőszolgálat irodavezetője köszöntötte a résztvevőket és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az alapszervezet egész éves munkáját, rendezvényeinek sikereihez hozzájárultak.

Ezt követően Mohos Nagy Éva tanszékvezető, operaénekes köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy már szinte hazajönnek, nagyon sok az ismerős arc. Tanítványai évek óta nagy örömmel vesznek részt a Magyar Rákellenes Liga jótékonysági hangversenyén. Az estet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, Magánének Tanszék hallgatói tették teljessé csodálatos műsorukkal. Kodály Zoltán, Mozart, Schubert – Berté, Strauss, Gounod, Delibes, Gerschwin, Bizet, Donizetti művekből hangzott el egy-egy részlet.

Felléptek: Nagy Kyra, Biri Gergely, Zsom Melinda, Kiss Diána, Papp Renáta, Antóni Norbert, Kovács Csilla, Janovitz Zsófia, Kuczmog Klaudia

Zongorán kísért: Anducska Katalin

Mint minden évben, a hangversenyt most is Wolf Péter gyertyafényes Ave Maria száma zárta a fellépő énekesek előadásában, melyet a rossz idő ellenére a  közel 80 résztvevő vastapssal jutalmazott.

Azt hiszem, ebben az évben is maradandó élményekkel térhettek haza azok, akik eljöttek hangversenyünkre. Ez a szép este erőt ad az adventi készülődéshez.

Kozempel Zsuzsa
MRL Debreceni Alapszervezete

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Képek a Siófoki Alapszervezet életéből

  Csohánné dr. Kovács Anikó, a Siófoki Alapszervezet vezetője tájékoztatót tartott 250 tanulónak a daganatos betegségek kialakulásában szerepet játszó káros hatásokról a Vak Bottyán Általános Iskolában, az iskola egészségügyi napján, április 16-án   A Siófoki Olvass tovább...

Egyéb

Kékgolyó koncertsorozat az Országos Onkológiai Intézetben – X.

2015. április 8-án (szerdán) 16 órakor várjuk a betegeket, orvosokat, ápolókat és az intézet valamennyi dolgozóját Kertesi Ingrid és növendékei dalestjére

Egyéb

Előadássorozat „BESZÉLJÜNK RÓLA” címmel

Együtt a mellrák ellen – az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében