Van értelme a szűrésnek!

Az időben felfedezett mellrák nagyon jó eséllyel gyógyítható.

Évente 7-8000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot és több, mint 2000 nagymamát, anyukát, feleséget, fiatal nőt veszítünk el mellrákban, mert későn fordulnak orvoshoz.

Az időben felismert daganatos betegségek ma már jó eséllyel gyógyíthatók. Mit tehet Ön ennek érdekében? Vegyen részt szűrővizsgálaton és végezzen havonta emlő önvizsgálatot.

Mivel a szervezett szűrés csak a legveszélyeztetettebb korosztályt, a 45-65 év közötti nőket érinti, az önvizsgálat jelentősége a fiatalabb korosztályban nagy, ahol szintén előfordulhat megbetegedés. Fontos, hogy az önvizsgálat nem helyettesíti a szűrést, mert a szűrés alkalmával a nem tapintható daganat is felfedezésre kerül.

A mellrák kockázatának csökkentése az egészségtudatosság növelésében rejlik – egészségmegőrzés, egészségfejlesztés, gyermekvállalás, a szoptatás idejének növelése mind ezt segíti elő. Fontos a dohányzás mellőzése, az egészséges táplálkozás, az aktív testmozgás, az elegendő pihenés, és a belső harmónia megteremtése.

A Magyar Rákellenes Liga egyik fő feladatának tekinti a mellrák elleni küzdelmet.

Október hónapban számos alapszervezetünk rendez rózsaszín sétát és ahhoz kapcsolódó előadást, hogy felhívja a figyelmet a szűrés és önvizsgálat fontosságára.

Hívunk, jöjj, mert késve késő!

Rózsaszín séták helyszíne és időpontja

Berettyóújfalu október
Borsodnádasd október 15. (szerda)
Debrecen kiállítás október 6-12.
Edelényi – Remény október 4.(szombat) 10 -17óra
Eger október 14 (kedd) 13 óra
Encs szeptember 26.(péntek) -10 óra
Gyöngyös október 10. (péntek) 17. 30
Hajdúszoboszló október 16.(csütörtök) 16 óra
Hatvan október 8 (szerda) 14 óra
Kőbánya szeptember 29. (hétfő) 15 óra
Mezőberény szeptember 28. (vasárnap) 16 óra
Nagyatád október 9. (csütörtök)
Nagyszénás október 4.(szombat) 14 óra
Pusztaszabolcs október 4.
Rákosmente október 18. szombat 14 óra
Rózsaszentmárton október 2. (csütörtök) 15 óra
Salgótarján október 3. (péntek) 14 óra
Siófok október 10. (péntek)
Szombathely október 3.
Tab október 3. (péntek) 14 óra
Tiszafüred október 10. (péntek) délután
Kaba október 18.
Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Állj meg egy pillanatra, kérlek – karácsony a Mezőberényi Alapszervezetnél

Állj meg egy pillanatra, kérlek- Karácsony a Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezeténél 2017. december 19-én a Szlovák Közösségi Ház adott otthont az MRL Mezőberényi Alapszervezet karácsonyi ünnepségének. A családias hangulatú találkozón Mertz Judit köszöntése után Olvass tovább...

Egyéb

Meghívó “A háztartási balesetek” című előadásra

Figyelem felkeltése a háztartási balesetek megelőzésére. Mi a teendő, ha gyorsan kell a segítség, forrázás, áramütés, gyógyszermérgezés, füstmérgezés, égési sérülések és egyéb balesetek esetén!

Egyéb

2020. decemberi programajánló

Vigyázzunk egymásra és magunkra! Tartsuk be a járványügyi előírásokat! Viseljünk maszkot és tartsunk megfelelő távolságot! Ne felejtkezzünk el a fertőtlenítésről sem! A Járványügyi szigorítások pontjainak megfelelően semmilyen kül- és beltéri programot nem szervezünk. Csak az online Olvass tovább...