50 férfi vett részt a szűrésen az Egri Alapszervezet rendezvényén

KÖZPONTBAN A FÉRFIAK!

A Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete alkalmából szerveződött az Egri Alapszervezet június 10-i rendezvénye.
A férfiak ritkábban keresik fel az egészségügyi intézményeket, de ez nem azt jelenti, hogy sokkal egészségesebbek, mint a nők, mondta Bak Imre az Egri Alapszervezet elnöke megnyitójában. A nőknek fontosabb az egészség, mint a férfiaknak, ezért a nők vigyázzák a férfiak és az egész család egészségét.
Rendezvényünkön kiemelten a prosztata betegségekre hívtuk fel a figyelmet, mivel évente Magyarországon 4 000 prosztatarákot diagnosztizálnak.
Először a Férfisors és a Here önvizsgálata című ismeretterjesztő filmeket vetítettük le, majd  prosztataszűrésre  – egy csepp vérből –  vártuk az 50 év feletti férfiakat.
A Movember mozgalom által adományozott géppel teszteltük a véreredményeket.

A szűrésen 50 fő férfi vett részt és a problémás eseteket az Egri Markhot Ferenc Kórház urológiai osztály ügyeletes főorvosa soron kívül fogadta és megvizsgálta.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Rák és szexualitás

Mai megváltozott társadalmunkban, ahol a nyílt és kendőzetlen testiség nem számít tabu témának, az igazi, meghitt, gyöngéd intimitás, az egészséges, ízléses szexualitás még mindig az egyik legérzékenyebb és legszemélyesebb része életünknek.

Egyéb

Zarándoklat Sárszentágotára Szent Ágota az emlőbetegek védőszentjének kegyhelyére

  Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt, beteget és hozzátartozóikat, hogy csatlakozzanak a Szent Ágota Kegyhely meglátogatására szervezett csoportunkhoz. A kirándulás időpontja: 2017.május 27. (szombat), 13,30- kb. 18 óráig 13,30 Szent Ágota motoros felvonulás 13,45 Megnyitó 14,00 Olvass tovább...