Időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények – Mit tehetnek az időskorúak, hogy ne váljanak áldozattá?

A Magyar Rákellenes Liga egri Alapszervezete 2013. november 12-én a klubrendezvényére Kaló József nyugalmazott rendőr alezredest hívta meg előadónak. Fontosnak tartotta, hogy az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekkel az idősek védelmével és áldozattá válásának megelőzésével is foglalkozzon.

Az előadó beszélt a trükkös tolvajokról, akik kihasználva a sértett idős korát, hiszékenységét, az önkormányzatra, közüzemi szolgáltatóra, pénzintézetre és családtagra hivatkozva csalnak ki pénzt a sértettől, illetve lopják meg őket. Mindent elkövetnek, hogy az idős ember közelébe kerüljenek és átverjék őket.

Végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy a váratlanul érkező idegeneket bizalmatlansággal, óvatossággal fogadjuk, ne engedjünk be senkit az udvarba a lakásba, legyen valaki, aki értesíthető legyen a kéretlenül érkező idegenek esetén.

Ha mégis megtörténik a bűncselekmény, minél előbb értesíteni kell a Rendőrséget az ingyenesen hívható 107 vagy 112 segélyhívón.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Búcsúzunk Nagy Tiborné Gabi önkéntesünktől

Gabi hosszú évekig segítette a betegeket az Országos Onkológiai Intézet aulájában a felvételnél és eligazításnál. Hálásak vagyunk és köszönjük sok éves önkéntes munkáját. Gabi 2019. június 18-án elhunyt, 80 éves volt. Temetése július 24-én 11 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Pihenés a Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonában

Időpont: 2019.október 15-től 22-ig A MRL Hatvani Alapszervezet 21 tagja egy hetet töltött a Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonában. Voltak, aki pihenéssel, voltak, aki túrázással, mások pedig a környék nevezetességeinek megtekintésével töltötték idejüket. A gyönyörű természeti környezet Olvass tovább...

Egyéb

Testközelben a rák – interaktív kiállítás

Debrecenbe érkezik a nagy sikerű kiállítás. Tisztelettel és szeretettel meghívjuk a kiállítás megnyitó ünnepségére 2014. október 6-án 15 órára, a Debreceni Ifjúsági Házba.