Mezőberényben második alkalommal szervezte meg a Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete a rózsaszín sétát, felhívva a figyelmet, hogy október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja, október hónap pedig az emlőrák elleni küzdelem hónapja.

Séta Mezőberényben

Mezőberényben második alkalommal szervezte meg a Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete a rózsaszín sétát, felhívva a figyelmet, hogy október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja, október hónap pedig az emlőrák elleni küzdelem hónapja.

A rendezvény kapcsolódott az Itthon vagy! Magyarország Szeretlek országos programsorozathoz, melyhez városunk is csatlakozott. Az előző évtől eltérően a sétát összekötöttük Dr. Bak Mihály szülész- nőgyógyász szobrának koszorúzásával, a megemlékezés virágainak elhelyezésével, az emlékezéssel a köztiszteletben álló orvosra, aki nagyon sokat tett a városlakók egészségéért, a megelőzésért és a szűrések bevezetéséért. Dr. Burján Katalin képviselő beszédében kiemelte az egészségre való odafigyelést és méltatta Dr. Bak Mihály törekvéseit. A koszorúzást megtisztelte a rendezvény fővédnökeként Siklósi István polgármester, Szekeres Józsefné alpolgármester, Dr. Burján Katalin képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja, Kovács Edina képviselő is.

A csendes megemlékezés után a világbajnok Mezőberényi Mazsorett Együttes vezetésével a Piac térre sétált a rózsaszínű léggömbökkel a közel 250 fő. A séta célja, „hogy társadalom figyelmét az egészséges életmód, a stressz helyes kezelése és a megfelelő táplálkozás révén a mellrák betegség elkerülésére irányítsa, egyúttal tudatosítsa a szűrővizsgálatok jelentőségét.”

A rózsaszínű léggömbök látványa, a nagymamák, nagytaták, anyukák, apukák, gyerekek sétája végig Mezőberény főterén, maradandó élményt jelentett a jelenlévők és a sétát csak tekintetükkel követők számára is. A Piac téren a rózsaszín ruhájukba bújt Mazsorett Együttes lányai körében először Siklósi István polgármester osztotta meg gondolatait az egészségre való odafigyelésről, a gondoskodó szeretettről és kötötte fel elsőként rózsaszínű szalagját a közös léggömbre. Kovács Edina képviselő a szalag felkötése előtt a színválasztás jelentőségéről, a nőiességről és személyes, családi érintettségről beszélt. Szép pillanata volt a rendezvénynek, amikor a jelenlévők kötötték fel szalagjaikat és egyszerre engedték fel a közel 250 léggömböt. Könnyes szemek, messzire néző tekintetek követték a szépen szálló léggömböket, melyek néhány pillanatra rózsaszínűre festették a kék eget.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Megküzdési stratégiák – A hit szerepe a gyógyulásban

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete, a Simonton Klub keretében második alkalommal szervez előadást 2013. március 26-án kedden, 16 órakor, amelyre minden érdeklődőt szeretettel meghív.

Egyéb

Salva Vita Alapítvány – segítség a munkavállalásban a megváltozott munkaképességű embereknek

A Salva Vita Alapítvány 1993 óta segíti a megválto­zott munkaképességű embereket a munkavállalásban. Eddig már közel 1000 embernek segítettünk munkahelyet találni, új életet kezdeni, legyen ön a kö­vetkező! Ha dolgozni szeretne, de még nem talált Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsonyi ünnepség Siófokon

A Siófoki Alapszervezet 2016. december 20-án tartotta a Karácsonyi ünnepségét. Az elnöki köszöntő után Kolumbánné Katitól hallhattunk szép verset, majd Keszthelyi Györgyné Marika mondott nagyon megható ünnepi beszédet, melyben a bibliai hagyományokat a mai világ, Olvass tovább...