Hagyományteremtési szándékkal került megrendezésre 2013. szeptember 25-én a magyarországi Globeathon Nap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézetében.

www.facebook.com/GlobeathonHungary

Globeathon – összefogással a nőgyógyászati daganatok ellen

 

Dr. Szota Judit főorvos szervezésében került megrendezésre 2013. szeptember 25-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézetében a magyarországi Globeathon Nap. Dr. Marázi László főorvos rövid bevezetője után négy előadás hangzott el a nőgyógyászati daganatok témaköréből, felölelve a megelőzés fontosságát és lehetőségeit, az egyes tumorok kezelését, a kezelés alatt álló, illetve gyógyult betegek életminőségének fontosságát.

 

Program:

Megnyitó – Dr. Marázi László főorvos

Szűrővizsgálatok a nőgyógyászati onkológiában – Dr. Révész János főorvos

Amit a petefészek rákról tudni kell – Dr. Oross Endre osztályvezető főorvos

Élet az onkológiai kezelések után – Fiálné Csikász Erika onkológiai szakápoló

A nőgyógyászati daganatok sugárkezelése – Arnóczkiné Orbán Helga sugárterápiás szakasszisztens

(Valamennyien a B.A.Z megyei Kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézetének dolgozói )

 

Az előadások után közös sétára indultak a résztvevők a kórház területén.

Szeptember utolsó hetében a világ számos országában tartanak hasonló rendezvényeket, hosszabb sétát, egyéb programokat, hogy felhívják a figyelmet a nőgyógyászati daganatok elleni küzdelem fontosságára, a nemzetközi összefogás jelentőségére.

A rendezvényen a Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézet dolgozói, betegei, hozzátartozóik, a kórház más osztályain dolgozók, a Semmelweis Kórház dolgozói, a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezetének tagjai, betegei és hozzátartozóik, laikus érdeklődők vettek részt.

A rendezvény egy nemzetközi nőgyógyászati rákellenes összefogás része volt, amely összefogásból a főszervező Virginiai Egyetem hagyományt szeretne teremteni.

A rendezvényt a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és Segítő Szolgálata támogatta.

Jövő év szeptemberében, hagyományt teremtve szeretnénk hasonló, figyelemfelhívó sétát szervezni városunkban.

 

Dr. Szota Judit főorvos
Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézet
a GLOBE-ATHON összefogás magyar tagja

www.facebook.com/GlobeathonHungary

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai az egri rózsaszín sétán

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete meghívására részt vettünk október 11-én, kedden a „Rózsaszín Október” keretein belül, az emlőrák elleni küzdelem céljából szervezett figyelemfelhívó rendezvényén, sétáján. A program rendkívül színes és magas színvonalú volt, különféle Olvass tovább...

Egyéb

3 éves a Rehabilitációs táncklub

A tánc felszabadít, testet-lelket frissít

Egyéb

Szűrések a Vásártéri Juniálison Salgótarjánban

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.06.17-én szűrővizsgálatok végzésével vett részt a a Vásártéri Juniális rendezvényen. Kellemes, árnyas környezetben a felállított sátrainknál a meleg ellenére számos volt az érdeklődő. Voltak, akik csak szóbeli felvilágosítást kértek, de sokan Olvass tovább...