A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet 2024. március 7-re  programot szervezett az Eresztvényi Látogatóközpontban a Nemzetközi Nőnap alkalmából. A programot a „Gyalogolj a nők egészségéért!” szlogen jegyében hirdették.

Meglepetésként a programon a február 22-re a Nógrád Vármegye középiskoláinak  meghirdetett  „Légy tudatos!” vetélkedő győztes csapatának tagjai, a bátonyterenyei Fáy András Középiskola és Kollégium diákjai is részt vettek az intézmény vezetőjével és néhány pedagógusával .

A mozgás, mint az egészséges életmód alappillére, igen fontos szerepet játszik a prevencióban. A közösen és a szabadban végzett aktivitásnak még fokozottabb a hatékonysága. Így a délelőttöt a gyönyörű természeti környezetben, a friss levegőn egy közös bemelegítő nyak-váll-hát tornával kezdtük, belecsempészve néhány Meridián 3-1-2 gyakorlatot is, majd egy közös könnyű gyalog túrát tettünk, amelynek volt „cardiós” része is a sípálya meghódításával.

A kellemes túráról visszatérve a Látogatóközpontba verssel köszöntöttük a lányokat és hölgyeket és desszerttel, színes sálakkal kedveskedtünk minden jelenlévő nőnek. Meglepetésként a regisztrációs sorszámok alapján tíz értékes tombolatárgyat sorsoltunk ki.

Együtt mozdultunk és tettünk az egészségükért a tartalmas, szép délelőttön. Jó volt látni a sok mosolygós arcot, önfeledt beszélgetést.

Közel hetvenen regisztráltak a programra.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes  Világnapi rendezvények  Egerben

Az Egri Alapszervezet felkérésére 2020. február 3-án este, a Szent Bernát (ciszterci) templomban Koós Ede atya misét celebrált  a rákbetegekért, gyógyulásukért, orvosaikért, ápolóikért. A  2020. február 11-i rendezvény szintén a Világnap jegyében zajlott. A hospice Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kreatív Klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2023. október 5. 14 óra Vezető: Poórné Mike Éva  A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat kreatív klubfoglalkozásán a mai napon őszi színekben pompázó ajtódíszt készítettünk. Beköszöntött az ősz, hűvösebbek a nappalok, jóleső érzés Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sport és Egészségnap a Szentpáliban

A Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskolában reggel együtt futottak az intézmény diákjai, napközben több sportágban vetélkedtek. Osztályfőnöki órákon az egészséges életmódról, az oltások fontosságáról, a megelőzésről folytak beszélgetések.