2016.július 2-án került sor a már hagyománnyá vált IX. Molnárkalács Fesztivál megrendezésére. Ez több szervezet együttes munkájának eredménye, bár fő szervező Borsodnádasd Önkormányzata volt.  Idén először szervezetünk is részt vett a molnárkalács sütésében. Pályázati úton nyert pénzünkből formaruhát csináltattunk, és a délelőtti sátordíszítés után délben megkezdtük a molnárkalács sütését.  Kipróbáltunk különféle ízesítéseket – vanília, fahéj, málna és bodza – ezeket kínálgattuk az érdeklődőknek.

A sütések jól sikerültek, néhányan a receptjét is elkérték tőlünk. Közben az egészségsátorban folytak a szűrések. Alapszervezetünk prosztata, és helicobacter pylori szűrést végzett egészségügyiek bevonásával. Már a PSA teszt sem okozott gondot a férfiaknak úgy, mint az elmúlt években, a helicobacter tesztre viszont nagy volt az érdeklődés, a teszt kevésnek bizonyult.

2016.augusztus 13-án viszont a szintén hagyománnyá vált Családi Nap megrendezésére került sor. Ezt a Jövő Borsodnádasdjáért Egyesület szervezte, de több civil szervezet is részt vett a rendezvényen, így a mi Alapszervezetünk is.

Reggel párhuzamosan két programot is indítottunk. Egyrészt elkezdődött a bográcsgulyás főzése, másrészt túrát szerveztünk a volt Lemezgyártól – a Katolikus templomot érintve és belsejét megtekintve – a Batói kirándulóhely felé, és kikötöttünk az Alsó tónál, ahol már jó illatok terjengtek, főtt a bográcsos. 13 órára elkészült az ebéd – mindnyájunk örömére – ami az 50 fős társaságban a szabad levegőn nagyon jól esett.

Szintén 13 órától csatlakoztunk az egészségsátorhoz, hogy a többi egészségügyi szervezettel együtt mi is szűréseket végezzünk.  Prosztata, vércukor, triglicerid és koleszterin szintet mértünk.

Mindkét alkalommal szép időnk volt, nagyon jól éreztük magunkat, és lehetőséget teremtettünk a közösség összefogására, és a szűrés népszerűsítésére.

Cseh Istvánné
Borsodnádasdi Alapszervezet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Alapszervezeti közgyűlés és előadás Edelényben

Az MRL Edelényi Remény Alapszervezet 2019.01.14.-én 16 órakor az Edelényi Művelődési Házban megtartotta az év első alapszervezeti közgyűlését. Kettő napirendi pontunk volt: Dr. Szegő Csilla gyógyszerész előadása: Nátha, influenza megelőzése, kezelési lehetőségei. Erre az előadásra Olvass tovább...

Egyéb

Elkelt Böde Dániel cipője!

A jótékonysági árverés győztes licitálója, Nagy Zsolt ma vette át Böde Dani cipőjét a Ligában. A leütéskor 72.000 Ft-on állt a licit, de ezt az összeget kiegészítette 80.000 Ft-ra és ezt fizette be adományként a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Köszönet a siófoki Onkológiai gondozó munkatársainak

Ismételten megköszöntük az Onkológiai gondozóban (már csak ketten Dr. Páli Katalin és Sümeginé Anita) végzett igen nehéz és felelősségteljes munkáját. Ebben az évben különösen nagy teher hárult rájuk,  mivel a beteg orvoskolléga és gyesen lévő kolléganő Olvass tovább...