A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat csatlakozott a negyedik Világ sétához.

A részvevők ¾ 3-kor gyülekeztek a Nagyerdei stadion északi kapujánál. Pappné Ráduly Irma fogta össze a lelkes csapatot, majd egy kis tájékoztató, köszöntő után pontosan 15.00 órakor elindította a társaságot a Debreceni Nagyerdő öreg fái alatti sétára.

A napsütéses és csípős hideg idő ellenére séta közben jó hangulatú beszélgető csoportok alakultak ki.

A Nagyerdei Stadionon át a Békás tó mellett haladtunk el, majd a 16:00 órakor érkeztünk a  vég célhoz, a varázslatosan kivilágított Kossuth Egyetem sok száz éves falai  elé. (ezt az élményt a fotók még nem adják vissza a fény hatás miatt )

1 óra alatt 3,46 km-t sétáltunk. (4 tagunk Budapesten volt éppen és ott tették meg ezt az utat, a sétát velünk egy időben).

A séta az összefogásunk jelképe volt, nem csak a daganatos embertársaink gyógyulásáért, hanem mindazokért akik a rákkal és a rák ellen küzdenek. Így az egészségügyben dolgozókra is gondoltunk.

Megemlékeztünk a rák miatt elvesztett szeretteinkről is.

Köszönjük a Magyar Rákellenes Liga Központi dolgozóinak a koordinálását és azt, hogy segítséget nyújtottak ahhoz, hogy bekapcsolódjunk ehhez a világszintű rendezvényhez.

Kozempel Zsuzsánna
a MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tagja

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szemétszedő akció Gyöngyösön

Május 22-én a képviselők kérésére szemétszedő akcióban vettünk részt, a Gyöngyösi Alapszervezetből 12 fővel. A rossz idő ellenére remek hangulatban telt a délelőttünk. Szomorúsággal szembesültünk a borzalmas sok szeméttel az utakon. A képek magukért beszélnek. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőkről Nőknek – Előadás és fehérnemű bemutató Borsodnádasdon

november 7-én tartottuk a „Nőkről Nőknek” szóló programunkat. A már szokássá vált kulturális műsorral kezdtünk, ahol a Montázs Mazsorett csoport táncában gyönyörködhettünk, majd egy verset hallottunk a NŐ-ről. Ezután Dr. Tóth Lászlóné, a Budapesti Anita Olvass tovább...

Alapszervezetek

Presszó szerda – Éljen az egészség!

2022. március 23-i Presszó Szerdánk-on  két különleges beszámolót halhattunk: Első előadónk  Szabó Csaba  volt,- egyetemi tanár-  a Gödöllői Civil Kerekasztal valamint  Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesületének  az elnöke – a helyes táplálkozásról, a vitaminokról, a felhasznált élelmiszerekről és azok beltartalmáról Olvass tovább...