A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos utat szervezett tagjainak 2022. április 5-én a Kegyhelyre.

Különleges élményt kaptak a résztvevők, hiszen a kegyhely történetét, a csodás gyógyulásokat, a bazilika minort és annak környezetét a kegyhelyigazgató, Orosz A. Lóránt OFM, gvárdián mesélte el és mutatta be.

Szentkút vizéhez  rengetegen zarándokoltak el, hogy Mária segítségével az Istennél gyógyulást találjanak testi lelki bajaikra. A XVIII. századtól állnak ferences szerzetesek Szentkút, illetve az ide érkezők szolgálatában.

De nemcsak a vallási és kulturális értéke, hanem a csodás természeti környezete miatt is érdemes felkeresni. Közös sétával  a csoport egy része a remetelakokat tekintette meg, míg a többiek, a  Szentkúti-patak völgyébe sétáltak a Szent László forrás és hármas forrásponthoz. A hely különleges klimája, és gyönyörű fekvése  mindenkit megérint.

A finom közös ebéd elfogyasztása után még a Tari Sztupa meglátogatására is jutott idő. Tartalmas programmal töltekezve érkezett haza a csapat.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Salgótarjáni Alapszervezet áprilisi programja

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! Programváltozás fennállhat. Kérjük, érdeklődjön! 2017.04.07. ”Önkéntesek továbbképzése” Helyszín: Szent Lázár Megyei Kórház Tanácsterme Időpont: 8,30-14 2017.04.22. Autóbuszos szomszédolás Losonc környékén idegenvezetéssel Indulás 8 órakor a „Meki” melletti parkolóból 2017.02.25. Egészség Klub: „Ha a lelkedben Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nordic walking és OGYIk tagok közös kirándulása a Mátrában

A Hatvani Alapszervezet természetbarát tagjai 2019. szeptember 5-én a festői szépségű Mátrába kirándultak. Az újdonságnak számító Libegőre is felmerészkedtünk mi bátrabbak és a magasból gyönyörködtünk a tájban. Visszatérve Sástóra megpihentünk, majd elindultunk gyalog a kijelölt Olvass tovább...