A MRL Salgótarjáni Alapszervezet őszi első Stresszoldó Klubjának foglalkozásán a szavaknak és a zenének az emberek mentális és érzelmi világára tett hatását vették górcső alá.

Először a kimondott és gondolt szavak hatásáról volt szó. „Minden kimondott szónak hatalmas ereje van: a szavak képesek ösztönözni, inspirálni, motiválni bennünket. A szavainkkal építhetünk és rombolhatunk. A kedves szavak feltöltenek energiával és frissítő lendületet képesek adni számunkra a mindennapokban és növelik a kreativitásunkat, a kemény, negatív szavak, amelyek csak bírálatot tartalmaznak, szomorúságot és csalódást okoznak és a teljesítményt és a kreativitást is csökkentik.” hangzott el az előadótól.

Vetítésre került egy példa videó is a szavak hatásáról, majd a zeneterápi került terítékre. „A zenének nagyon sok jótékony hatása létezik. A zene segít megküzdeni a mindennapos stresszel, de még a fájdalmat is csillapítani tudja. Számos vizsgálat igazolta, hogy azok az emberek, akik daganatos betegségben szenvednek és sok zenét hallgatnak, sokkal könnyebben tudnak megbirkózni a helyzetükkel, mint azok, akik egyáltalán nem hallgatnak zenét.”

A program közös zenehallgatással ért véget.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösi hírek

 2018.április 12-én részt vettünk a MRL Hatvani Alapszervezet által rendezett Nemzeti Rákellenes Napon. 2018.április 18-án a Gyöngyösi 80-as játszótéren tornáztunk. A TV meghívásával felhívtuk az emberek figyelmét az egészséges  mozgásra. A mozgásos programon fiatalok is részt vettek. Április Olvass tovább...

Alapszervezetek

Taggyűlés és előadás Gyöngyösön

Soron következő taggyűlésünket március 6-án a szokásos időpontban tartottuk, melyet összekötöttünk egy előadás meghallgatásával. Vendégünk volt Nagy-Kovács Magdolna a Bugát Pál Kórház vezető dietetikusa. Legfontosabb napirendi pontunk a március 20-án esedékes választásra a meghívók átvétele Olvass tovább...