A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2022. március 31. 

A félelem nem épp az ember legjobb barátja. Megzavarja a belső békét, harmóniát. Elszívja az életerőt, energiát, gátol a fejlődésben. Az elmúlt két évben a covid járvány, most pedig a háborús helyzet miatt alakulnak ki szorongásos tünetek, félelmek.

Mai napon segítő szolgálatunknál arról beszélgettünk a jelenlévőkkel, ki hogy tudja magát ebből a helyzetből kihozni, hisz nem tudunk rendszeresen találkozni. Otthonukban, aki egyedül él a négy fal között, még jobban rátör a félelem, szorongás. De mint az elbeszélésekből hallhattuk, nagyon sokan igyekeznek otthon elterelni a figyelmüket ezekről a negatív dolgoktól.  

Beszámolókból kiderült, hogy sokan kézimunkáznak, keresztrejtvényeznek, olvasnak, Tv-t néznek, vagy finomakat sütnek-főznek a családnak. De vannak csoportok, akik gyalogtúráznak, kerékpároznak, színházba járnak. 

Mai napon a közös beszélgetés közben Kristyánné Erzsike avatott be minket a gyöngyfűzés rejtelmeibe és tanított meg nekünk egy két technikát.

 

 

 

Hatvan,2022. március 31.                                  Lazányi Jánosné

                                                                   Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

Támogatók: Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő,Hatvan Tv, Hatvani Hírlap Zombori Kft.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Őszi kikapcsolódás Rózsaszentmártonban

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete ez évben is megtartotta hagyományos rendezvényét, 54 fő részvételével. Juhász Józsené “Ami csak rajtad múlik” c. előadása előtt közös torna, Becze Hajnalka vezetésével, majd előadás után kiscsoportos beszélgetés következett. Közben elkészült Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vonatozás Budapestre

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Csodás ajándékot kaptak a Gyöngyösiek advent harmadik vasárnapján, december 11-én a MÁV-tól. Az ezen a napon életbe lépett vasúti menetrendi változásoknak köszönhetően közvetlen összeköttetés – eddig Vámosgyörkön át kellett szállni – Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (2022. január 17-23.) keretében január 17-én gyöngyös fűzött. Az eseménnyel a Mályvavirág Alapítvány „Életem Gyöngye” című kampányához is csatlakoztunk. Ez alkalomból a kampány jelképévé vált gyöngyfűzésre gyűlt Olvass tovább...