A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022 februári  Stresszoldó Klubjának témája a karantén és korlátozó intézkedések kapcsán felszedett „karantén kilóktól” való megszabadulás lehetősége volt.

A felkért előadó, Szőllősiné Zeke Judit dietetikus, életmód tanácsadó szokásához híven, a témához kapcsolódó zenés blokkal kezdte előadását.

Bevezető gondolataiban beszélt a járvány következtében az elmúlt két évben tapasztalható mentális és fizikális problémákról, mely mindenki számára új helyzetet jelent. Részletesen elemezte a bezártság, az aggódás, a krónikus stresszhelyzet okozta helytelen életmódbeli szokások kialakulását, melynek testsúly növekedésre vonatkozó következményeit országos statisztikai adatokkal is alátámasztotta.

Vetítettképes prezentációjában sok hasznos praktikát, követendő életmódbeli viselkedésformát megosztott a hallgatósággal, kiemelve a rendszeres mozgás, kiegyensúlyozott táplálkozás és a lelki egyensúly fenntartásának fontosságát.

A vidám, záró zeneszám után, melyre többen táncra perdültek, egyéni konzultációkra is lehetőség volt.

Nagyon hasznos, nagyon élvezetes, jó kedvre derítő előadást hallhattunk.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Lengyeltótiban

Csodálatos,  napfényes őszi  időben rendeztük meg a Mellrák elleni sétánkat Lengyeltótiban. Rózsaszínű szalag  kitűzésével, transzparensekkel és rózsaszínű lufikkal hívtuk fel a figyelmet a betegség korai felismerésének fontosságára. Sétánkat közös beszélgetéssel, teadélutánnal  zártuk.

Alapszervezetek

Hospice Világnap Egerben

Hospice Világnap a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Hospice osztályának dolgozói szervezésében. Helyszín: Egri Kulturális és Művészeti Központ, Bartakovics Béla Közösségi Ház Időpont: 2016. október 28. 14 óra

Alapszervezetek

Vöröslencse saláta a Fakanál klubban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus Időpont: 2021. augusztus 31. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat Fakanál Klubjában ma vöröslencse salátát készítettünk virslivel. Sándorné Ildikó Buda dietetikus által készített saláta Olvass tovább...