A Füstmentes Világnapon 2017. november 16-án a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete, a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesülete, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete és az Ökomenikus Segélyszervezet egészség délutánt szervezett a Fórumban. Évek óta arra kérik a dohányosokat, hogy ezen a napon ne gyújtsanak rá, és ha ez sikerült, akkor másnap és később se nyúljanak ismét a cigarettához.

A programot az alapszervezet egyik vezetőségi tagja bemondta a Best FM helyi rádióban, megszólítva ezzel a város lakosságát.

Ezen a délutánon 14:00 – 18:00 óra között ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés, egyéni életmód tanácsadás, leszokás segítése is volt.

A vércukrot az orvostanhallgatók, míg a vérnyomást az alapszervezet önkéntesei végezték.

Azoknak, akiknek alacsony vagy magas volt az eredményük, tanácsot adtak, hova forduljanak. Étkezzenek egészségesen, járjanak szűrésre.

Önkénteseink meghívót adtak az érdeklődőknek a november 23-i prosztata előadásra illetve a decemberi jótékonysági hangversenyre.

Az előző évekhez hasonlóan az orvostanhallgatók a Fórum előtt 1 – 1 müzlit adtak, azoknak, akik nem gyújtottak rá és a dobozba tették cigijüket.

Azok, akik részt vettek a méréseken, a Fórum ajándékát, almát vagy müzlit kaptak.

A rendezvény alatt mintegy 80 fő fordult meg a Magyar Rákellenes Liga standjánál.

Vércukrot 52 fő méretett, a legfiatalabb 3 éves, a legidősebb 80 éves volt. Vérnyomást 22 fő méretett. Még külföldiek is mérettek vércukorszintet.

Önkénteseink és az orvostanhallgatók aktívan hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Bányásznap Petőfibányán

A Magyar Rákellenes Liga Petőfibányai Alapszervezet elnökének és tagjainak szíves meghívására 2018. június 9. ellátogattunk a petőfibányai Bányásznapra. Kellemes délutánt töltöttünk el együtt jókedvvel vidámságban! A Petőfibányai Alapszervezet elnöke egy kicsit becsapós, de nagyon jópofa Olvass tovább...

Alapszervezetek

Újévi gyalogtúra és vidám együttlét

Január 9-én a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet bátor tagjai a csúszós, esős idő ellenére megtartották újévi gyalogtúrájukat a Zagyva folyó partján. Bemelegítésképp, mivel egy kicsit elkényelmesedtünk az ünnepek alatt, a Segítő Szolgálat helyiségében tornáztunk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az élet iskolája – daganatos betegségekről a Hatvan TV-ben

6 részes sorozatot indított a Hatvan TV a daganatos betegségekről Az élet iskolája  címmel. A sorozatban a daganatos betegségekről beszélget a riporter érintettekkel és dr. Nagy Emese onkológus főorvossal. 1. rész  2. rész 3. rész Olvass tovább...