A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2021.09.27-én autóbuszos kirándulást szervezett  a műemlékekben gazdag, hangulatos kisvárosba, Szécsénybe.

Megismerkedtünk Szécsény jelképével, a városháza előtt álló, kissé ferde Tűztoronnyal, időutazáson vettünk részt a Nosztalgiamúzeum gyűjteményei között.

Ezután idegenvezetővel megcsodáltuk a 1332-es pápai engedély alapján épített nagyméretű műemlék ferences templomot, mely egybeépült a ferences kolostorral. A templomból juthatunk fel a kolostor gótikus boltozatú emeleti szobájába, ahol Rákóczi fejedelem megszállt az 1705-ös országgyűlés idején. Csoportunkat kérésünkre Jób ferences atya áldásban is részesítette.

A vidéki barokk stílusban épült középkori Forgách várkastély megtekintése következett, melyet a szécsényi végvár köveiből építettek. Ma ez ad helyet a Kubinyi Ferenc Múzeumnak, Nógrád megye régészeti, történeti emlékeit bemutató kiállításának.

A kastély parkja természetvédelmi terület. A Gesztenyéskert vendéglőben elfogyasztott finom közös ebéd után a nagykiterjedésű parkban tettünk sétát a ragyogó napsütésben, a csillogó víztükrű tó partján, illatozó fák és bokrok ölelésében. A kevésbé fáradtak még a Meridián 3-1-2-őt is letornázták.

Tele testi és lelki élménnyel, kissé elfáradva indult haza a negyvenöt fős csoportunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egynapos sebészeti eljárások – Betegakadémia Miskolcon

Téma: Egynapos sebészeti eljárások a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban Előadók: Dr. Szalmás Attila, a Multidiszciplináris Sebészeti Centrum osztályvezető főorvosa és Dr. Shittu Gafa, a Multidiszciplináris Sebészeti Centrum főorvosa A Covid-19 pandémia és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Május a Test és Lélek hónapja – Gödöllői programok

MÁJUS a LÉLEK hónapja, inspirálva azáltal hogy május 16-a, a lelkisegély szolgálatok világnapja. Tartsatok velünk! Nyissunk mi is bátran de körültekintően is, mert szükségünk van egymásra, az emberi kapcsolódási pontokra.Használjátok ki csodás segítőinket. TÖLTEKEZZÜNK egymásból szeretettel, Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Falevelek”  Rendhagyó könyvbemutató

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete egy rendhagyó könyvbemutatóra invitálta az érdeklődőket 2019. január 15-én. A könyv gyógyult vagy gyógyulófélben lévő daganatos betegek történeteit tartalmazza. Az érintettek saját megküzdésükről, testi-lelki harcaikról, győzelmeikről vallanak őszintén. Elmondják, ki és Olvass tovább...