A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámoló

Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából – Együtt a méhnyakrák ellen!                      

Időpont: 2021. január 21.
Helyszín: Szent István Sportiskolai Általános Iskola 6.osztály.

Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2021. január 18-24. között jelölte ki a XV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét pontos dátumát.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat ez alkalomból a Szent István Sportiskolai Általános Iskola  6. osztályos tanulóinak a HPV-oltás fontosságáról tartott osztályfőnöki óra keretében tájékoztatást, Lazák Brigitta osztályfőnök segítségével.

Aktivitásunk során a 8 Figyelmeztető jel film levetítését követően az osztályfőnök beszélgetett el a tanulókkal a HPV oltás fontosságáról. Az óra hátralévő részében a lányok mályvaszínű karláncot készíthettek maguknak, a fiúk pedig tetszés szerint gyöngyökkel kidíszített képkeretet készítettek.

Egy héten át tartott felvilágosító programunk célja egyesült erővel elérni, hogy minden fiatal megkapja a HPV oltást, a méhnyak szűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Járj évente szűrésre, és fontold meg a védőoltást!

18 tanuló vett részt az osztályfőnöki órán.

Lazányi Jánosné
elnök

Támogatók:
Hatvani Polgármesteri Hivatal, Hatvan Tv, Hatvani Hírlap,  Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata, Zombori Kft.

     

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Hatvanban

Időpont: 2018. február 9. péntek 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődés Ház, Hatvan, Kossuth tér 24. A Magyar Rákellenes Liga már  28 éve vesz részt a magyarországi rákellenes küzdelemben. Kiemelkedően közhasznú szervezetként újra meg újra fel kívánja hívni Olvass tovább...

Alapszervezetek

Te magad vagy az ajándék! Rózsaszín séta Eleken

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete október 13-án tartotta hagyományos ‘Rózsaszín sétáját’. Péntek 13-án szép számmal gyűltek össze egy új helyszínen az elekiek, hogy részt vegyenek a Te magad vagy az ajándék! elnevezésű figyelemfelhívó rendezvényen. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mit csinál a Diagnosztikai Szűrőcentrum Miskolcon?

A „prevenciós programunk” keretében a MRL Miskolci Alapszervezet tagjai (2018.08.26-án)a Semmelweis kórház területén lévő Diagnosztikai Szűrőcentrumot tekinthették meg. A centrumban lehetőség van nőgyógyászati-onkológiai, méhnyakrák, tüdő, szív és az érrendszeri megbetegedések szűrésére. Itt működik a HPV Olvass tovább...