A Heves megyei Alapszervezetek tagjai vettek részt az úszóversenyen 2016. május 21-én, szombaton, a hatvani Markovits Kálmán uszodában.

Öt alapszervezet jelezte részvételi szándékát a felhívásra: Gyöngyös,Rózsaszentmárton,Zagyvaszántó Kerekharaszt és Hatvan.

Öt korcsoport sorakozott fel a rajtnál: 31-40, 41-50, 51-60, 61-70 és  70 év felettiek. Az úszásnem nem volt meghatározva. Külön úsztak a hölgyek és urak. Nem csak a betegségben átesett és gyógyulófélben lévő betegek úsztak, hanem családtagjaink is büszkén részt vettek a versenyen.

Horváth Richárd polgármester a rendezvényen a helyi civil szervezetek munkáját méltatta megnyitó beszédében. Kiemelte, hogy a Rákellenes Liga tagjai nagyon sokat tesznek egymásrét és azért is, hogy meggyógyuljanak,  miközben harcolnak a rák ellen, példát mutatva a társadalomnak.

Vendégünk, prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga korábbi elnöke szerint ez a rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy az indulók egyensúlyban tartsák a testüket, ez pedig az egyik legfontosabb alapfeltétele annak, hogy meg tudjanak küzdeni a kórral, vagy kivédjék a rákos megbetegedéseket.  Kiemelte: az úszóverseny azt példázza, hogy a rák nem minden esetben tudja legyőzni az embert.

Heves Megyei Hírlap:

Cikk úszóverseny

Az Úszóversenyt jövőre is meg szeretnénk  megrendezni  és hagyományt teremteni!

Célkitűzésünk: minél több ilyen programot szervezni, mint ahogy tettük eddig is, szerveztünk gyalogtúrát, kerékpártúrát és heti rendszerességgel tartunk tornát.

Szeretnék köszönetet mondani a MRL vezetősége és betegtársaim nevében  Horváth Richárd úrnak, Hatvan város polgármesterének, Havassy Kálmán úrnak, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetőjének és munkatársainak az Úszóverseny lebonyolításához nyújtott  támogatásért, segítségért!

40 fő jelentkezett a versenyre, 31 fő szurkolt a résztvevőknek. Bízom benne, hogy jövőre még többen leszünk!

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Torna és Meridán torna Hatvanban

A Grassalkovich Művelődési Ház udvarán tornáztunk. A nagyon szép, napsütéses idő kicsalogatott minket a szabadba. A szerdai tornánk képei: Tornánkat követően a Meridián tornaklub tagjai vették át a terepet a Művelődési Ház udvarán.

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó séta az egészségért a mellrák ellen – Hatvanban

A Mellrák Elleni Küzdelem hónapja október.  A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2017. október 13-án, immár kilencedik éve rendezte meg Mellrák elleni figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját. Az  időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan Olvass tovább...

Alapszervezetek

Melanóma szűrés Egerben

Szervező: Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete Helyszín: Civil Közösségek Háza Ideje: 2022. július 18., 10-15 óráig Résztvevők: tagság Létszám: 23 fő Program célja : a bőrrák megelőzése Címe: Melanóma szűrés A beszámolót készítette: Bak Imréné Olvass tovább...