A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat február 5-én az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében szervezett programot a Szent József Gimnázium tanulói részére. Tóth Tímea III. éves orvostanhallgató tartott előadást, melynek keretében felhívta a figyelmet a méhnyakrák és HPV vírus veszélyeire. Hangsúlyozta a rendszeres szűrés fontosságát, szólt a védőoltásról. Előadása életszerű, érthető volt, válaszolt a feltett kérdésekre.

Ezt követően a résztvevők HPV és stressz megoldó tesztet töltöttek ki. A tesztek kiértékelése után jókedvűen fűztek rózsaszín gyöngyből karkötőket.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Túra-Kultúra program a miskolciakkal

A Miskolci Segítő Szolgálat Túra-Kultúra klubja kirándulást szervezett Budapestre 2023.02.14-én. A csapat megtekintette az El Greco kiállítást, látogatást tett a Vajdahunyad várában, majd a Zene Házába a Népművészeti Múzeumba is ellátogatott.  

Alapszervezetek

12. RÓZSASZÍN SÉTA MEZŐBERÉNYBEN

2023. október 21-én a szervezők és a jelenlévők számára is meglepetéssel készült két mezőberényi diák a rózsaszín sétára. A program kezdéseként Babinszki Panna és Mankó Kata könnyeket csaltak a résztvevők szemébe, amikor elénekelték az “Most élsz” Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap és taggyűlés Eleken

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete megtartotta soron következő novemberi taggyűlését, mely egyben egészségnap is volt. A tagság ezen az eseményen is szép számban részt vett, és a résztvevők véleménye alapján egy igazán hasznos és Olvass tovább...