2015. december 11-én orvos-beteg találkozót tartottunk. Az előadó dr. Guth Ilona, a Hatvani Kórház fül-orr-gégész főorvosa volt. A doktornő évek óta tart Alapszervezetünknél felvilágosító előadást, válaszol a résztvevők kérdéseire, aggályaira.

Minden évben, így a mai napon is  felhívta a figyelmet az önvizsgálat fontosságára, hogy ha a szájüregben bármilyen nem gyógyuló sebet, foltot veszünk észre és az két-három hét alatt nem gyógyul meg, keressük fel a szakorvost!

Magyarországon a fiatalok, idősebbek, dohányzók és nem dohányzók körében mintegy 3600 embernél alakulhat ki szájüregi daganat. Rendszeresen keressük fel a fogászati szakrendelést is, mert az idejében felismert elváltozás életmentő lehet!

Ezen a mai találkozáson is érződött már a közelgő karácsony hangulata. Az előadás végén még sokáig beszélgettünk a doktornővel. Elmeséltük, hogy ki, hol tölti az ünnepeket, mit főz, mit süt. Igazi családias hangulatban telt el a délután egy kedves, szinte már közénk tartozó doktornővel, EMBERREL.

12 fő vett részt az előadáson.

Lazányi Jánosné

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Orvosaink búcsúztatása

2020-09-30 A Borsodnádasdi Alapszervezet két orvost búcsúztatott. Köszönet önkéntes munkájukért! 2 háziorvosunk és fogorvosunk évtizedes munkáik után egyszerre fejezték be munkájukat, településünk egészségügyi ellátását. Fiatalon, egyidőben kezdtek Borsodnádasdon, egyszerre is mentek nyugdíjba. Különféle magánügyi okok Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás, rózsaszín sétákon részvétel

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai és újra Norbi túrán vettek részt. Útvonal: Szilvásvárad és környéke. Részt vettünk az ecsédi és egri mellrák ellenes rózsaszín rendezvényen.  Köszönjük a meghívást.

Alapszervezetek

Sétahajóval a Dunán

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A nyár első sétahajókázására mentünk július 2-án, a Dunán, vasárnap négy társunkkal. Csodálatos látvány a hajóról az elénk tárulkozó Budapest! A több mint egy órás hajóút /körjárat/ során a Budai Vár, a Olvass tovább...