Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja

Figyelemfelhívó rendezvény Hatvanban

2019. október 11. péntek 14 óra

A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 7- 8 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban, és a rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 11. alkalommal szervezi meg figyelemfelhívó rendezvényét, melyet a Hatvani 5.sz.Általános Iskola  Ötöskórusa nyitott meg Kiss Ágnes vezényletével.

Horváth Richárd polgármester úr köszöntőjét követően

Gaál Imre, a MRL elnökhelyettese köszöntötte a jelen lévő kedves vendégeket, akik Hatvanból, a Heves Megyei Alapszervezetektől és Salgótarjánból érkeztek.

Előadók:

  • Dr. Nagy Emese, az Albert Schweitzer Kórház onkológus főorvosa – Bevezető beszéd
  • Prof. dr. Kulka Janina patológus, egyetemi tanár: Az emlőrák genetikai kockázatai
  • A rendezvényt Tóth Józsefné gyönyörű szavalata zárta.

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően közel 150 résztvevő rózsaszín léggömbökkel elsétált Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, ahol a Hatvani Vasutas Nyugdíjas Klub gyönyörű népviseletbe öltözött tagjai zenés műsort adtak elő.

A műsort követően galambokat engedtünk a magasba, jelképes üzeneteinkkel és mondatainkkal, hogy vigyék minél messzebb a betegséget.

Záró meglepetésünk:

Megkértük a jelen lévő vendégeinket, közösen ismerkedjünk meg és járjuk el a Szenior örömtáncot.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy a minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Bensőséges, szép délutánt töltöttünk együtt barátainkkal, ismerőseinkkel!

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Covid alatt online Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Időpont: 2021. január A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat online kreatív klubfoglalkozásra hívta tagjait, hogy január hónapban alkossanak valami szépet, fényképezzék le, küldjék el címünkre. Klubtagjaink nagy lelkesedéssel álltak Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyalogtúra Apc környékére

Időpont: 2018.03.13. Mike Attila tagtársunk a következő útvonalon túrázott 2018. március 13-án: Apc-Somlyó-Ferenc tanya-Rózsai borospincék bejárata-Vágóhíd-Apc. Táv: 12 km. Szint:400 m. Távolban a Mátra távoli csúcsai. A Somlyó felé haladva egy fenyvesen kellett keresztül menni. Olvass tovább...