A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet a fenti címmel előadást szervezett Szekszárd felnőtt lakosai és az alapszervezet tagsága és más érdeklődők számára.

A jelenlévő 25 fős hallgatóságot az alapszervezet vezetője köszöntötte, röviden ismertette az előadás célját – a galambok, mint a lelki segítség egyik élő eszközei – és ismertette a galambok információs szerepét az emberiség története során.

A felvezető köszöntő után felkérte a két fuvola művészt: Töttős Erős Edina fuvola művészt és Papp Csővári Viktória fuvola művészt (mindketten a Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai) zenei előadásuk megtartására.

A hallgatóság körében nagy tetszést kiváltó fuvola előadást követően a Postagalamb Szövetség Szekszárdi Egyesület vezetőségi tagjai: Schmidt Balázs és Marosi János tartottak előadást: a postagalambok élettanáról, viselkedésükről és humoros megközelítésben a galambok egymás iránti hűségéről, hűtlenségéről, valamint a helyfelismerés és tájékozódási tulajdonságairól. Szó esett még a postagalamb versenyekről és a galambok jutalmazásáról is.

(Külön említette a galambok szerepét a súlyos betegek illetve a végstádiumban lévő betegek részére, a galambleves gyógyító hatását)

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségért Klub záró rendezvény

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Egészségért” Klubja záró rendezvényét 2021. augusztus 6-án tartotta a Salgótarjáni Gyermektáborban. A „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével” című projekt keretében tizenhárom alkalommal volt  klubelőadás, a pandémia miatt többnyire online Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önkénteseink is segítettek a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Megyei Válogatóján

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és Ifjúsági Tanácsa 2017. április 26-án rendezte meg a felmenő rendszerű megyei elsősegélynyújtó versenyét. A megmérettetésen három kategóriában indultak a versenyzők: általános iskolai, középiskolai és felnőtt korosztályú csapatok mutatták Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi, lelki feltöltődés augusztus 11-től 18-ig, a Bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthonban

Az Egri Alapszervezet 24 tagja csodálatos hetet töltött Bakonyszücsön a Katolikus Szeretetszolgálat  által üzemeltetett Lelki Rehabilitációs Otthonban. Változatos programon vehettünk részt az Otthon vezetőjének, Forsthoffer Erzsébetnek a jóvoltából. Különböző terápiás foglalkozásokon vettünk részt, pl.  zeneterápián, Olvass tovább...